Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, “Anayasa'nın gereği olarak bir seçim hükümeti kurulacaksa biz seçim hükümetlerini olağan siyasi taahhütler üzerine kurulu koalisyonlar gibi görmüyoruz. Bu seçim döneminin nasıl yönetileceğine dair inisiyatiftir. Türkiye’yi kaostan kurtarmak adına herkes sorumluluk üstlenmeli." dedi.

HDP Sözcüsü Bilgen, MYK devam ettiği sırada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 40 günün kötü kullanıldığını düşündüklerini söyleyen Bilgen, “Ne yazık ki bilerek ve sistematik bir biçimde Türkiye bu kaos ortamında tutuldu. Bir an önce başka bir alternatif mümkünse bunun zorlanması gerektiğini düşünüyoruz. Önceliğimiz bu. Bu olmadığında 23’ü itibariyle yasal bir süreç işleyecekse Anayasa'nın gereği olarak bir seçim hükümeti kurulacaksa biz seçim hükümetlerini olağan siyasi taahhütler üzerine kurulu koalisyonlar gibi görmüyoruz. Bu seçim döneminin nasıl yönetileceğine dair inisiyatiftir. Bu iradenin ortaya çıktığı ve önümüzdeki seçimin de geçen seçimde olduğu gibi devlet imkanlarının tek taraflı kullanılmasına fırsat verilmeden değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Türkiye’yi kaostan kurtarmak adına herkes sorumluluk üstlenmeli." ifadelerini kullandı.

"Seçim hükümeti kurulursa siz üye verecek misiniz?" sorusuna, Bilgen, “Gayet net biçimde bir seçim hükümetinde, seçim hükümeti bir program üzerine kurulu bir koalisyon modeli değildir. Seçim döneminin 90 günü geçmeyecek olan sürenin nasıl bir atmosferde geçeceğini belirleyecek bu. Bugünkü fiili durum Saray darbesi atmosferi, yetkisiz bir hükümetin daha fazla görev başında kalmaması için biz böyle yaklaşıyoruz.” diye cevap verdi.