CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bir hükümet size yalan söylüyorsa o hükümetin itibarı artık dünyada yoktur dedi.

Eskişehir mitinginin ardından akşam da Ankara Tandoğan (Anadolu) Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalıktaki fenalaşanlar için ‘ambulans, sağlık görevlileri’ anonsları yaptı. Kılıçdaroğlu için meydanda 'Başbakan Kemal’ sloganları atıldı.

İktidara geldiklerinde yoksulluğu tarihe gömeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, 77 milyon için yapacaklarını tek tek sıraladı, 7 Haziran’da mutlaka sandığa gitme çağrısını yaptığı vatandaşlardan oy vermeden önce her şeyi düşünmelerini istedi.

CHP’yi proje üretememekle itham eden iktidar partisine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, emekli, taşeron, gençler, engelli, kadınlar, polisler, öğretmenler için vaatlerini sıraladı.
Yapacakları işler için sürekli ‘Sözüm söz’ vurgusunu yapan CHP lideri, 13 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetinin hep kendi ceplerini ve yandaşlarını düşündüğünü, halkı düşünmediğini dile getirdi. Kılıçdaroğlu, "Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır." sözünü de tekrarladı.

"Sizi baştacı yapacağım sözüm sözdür." diye devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti’ye oy veren vatandaşlara mevcut hükümetin 2002’de oy verdikleri parti olmadığı ikazını yaptı. Kılıçdaroğlu, hükümetin 13 yıllı süre içinde söz verdiği şeyleri yapmadığını belirterek, "Oy verdiğiniz parti sizin düşündüğünüz parti değil, oy verdiğiniz parti sizi aldattı." dedi.

Kılıçdaroğlu iktidar olduğunda sabahın altısında oğluna telefon edip "Oğlum paraları sıfırla demeyeceğim. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Beni genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutuları olmayacak. Ben her kuruşun hesabını bu millete vermeye yemin ettim. Kul hakkı yemeyeceğim ve yedirmeyeceğim." şeklinde konuştu.

Herkesin inancının başının üstünde olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, Allah ile kul arasına girmeye kimsenin hakkı ve yetkisi olmadığını belirterek, iktidar partisine oy veren mütedeyyinlere "Kendi inancını birilerine malzeme yaptırma, senden istirham ediyorum. Bil ki Kemal kardeşin kul hakkı yemedi yedirmeyecek." diye hitap etti.

Kılıçdaroğlu seçim bildirgelerindeki vaatlerini sıraladıktan sonra "Sevgili Türkiye, elini vicdanına koy bir düşün, ben mi halkan yana onlar mı halktan yana" diye vatandaşlara sordu. Diyarbakır’a modern hapishane sözü vaat eden iktidara nasıl oy verildiğine şaşırdığını aktaran Kılıçdaroğlu, "Sevgili Diyarbakırlılar ben size fabrika, iş, aş vaat ediyorum." ifadesini kullandı.

İktidar partisinin mağdur edebiyatı yapmasına da tepki gösteren CHP lideri, "O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim, bu millete vereceğim." cümlesini tekrarladı. Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünde "Sizin partiniz artık CHP’dir. Siz sadece CHP’ye inanın, güvenin. Yürekten söylüyorum Türkiye’nin kurtuluşu CHP’dir." vurgusu yaptı.

Türkiye’nin bataklıktan çıkması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da olanları hatırlatarak, Cumhuriyet gazetesinin MİT TIR’larındaki silahları belgeleyen haberini güzel bir gazetecilik olarak değerlendirdi. Belgelerin hükümet yetkililerin daha önceki açıklamalarını yalanladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Bir hükümet size yalan söylüyorsa o hükümetin itibarı artık dünyada yoktur." dedi.

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da sandığa gidecek vatandaşlardan her şeyi düşünerek oy vermeleri çağrısında bulundu. Meydandaki güvenlik güçlerine de seslenen Kılıçdaroğlu, onların sorunlarını da çözeceklerini belirterek, "İktidarın değil halkın polisi olun ve baş tacı olun." uyarısında bulundu.