CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, TRT'nin partilerin seçim bildirgelerine ne kadar zaman ayırdığı ile ilgili Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Meclis Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

"Siyasi partiler 1 Kasım Genel Seçim beyannamelerini açıklamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi 30 Eylül 2015 Çarşamba günü, HDP 2 Ekim 2015 Cuma günü, MHP 3 Ekim 2015 Cumartesi günü, AKP ise 4 Ekim 2015 Pazar günü seçim beyannamelerini açıklamıştır. Öte yandan TRT kamusal yayın için kurulmuş bir kurum olarak, bağımsız ve tarafsız olmak zorundadır." diyen Bircan, şu soruları yöneltti:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin 30 Eylül 2015 Çarşamba günü açıkladığı seçim beyannamesi ile ilgili olarak TRT’nin televizyon, radyo, internet sitesi, teleteks vb. tüm kanallarında kanallar bazında ve toplam ne kadar süre ile yayın ve haber yapılmıştır?

HDP’nin 2 Ekim 2015 Cuma günü açıkladığı seçim beyannamesi ile ilgili olarak TRT’nin televizyon, radyo, internet sitesi, teleteks vb. tüm kanallarında kanallar bazında ve toplam ne kadar süre ile yayın ve haber yapılmıştır?

MHP’nin 3 Ekim 2015 Cumartesi günü açıkladığı seçim beyannamesi ile ilgili olarak TRT’nin televizyon, radyo, internet sitesi, teleteks vb. tüm kanallarında kanallar bazında ve toplam ne kadar süre ile yayın ve haber yapılmıştır?

AKP’nin 4 Ekim 2015 Pazar günü açıkladığı seçim beyannamesi ile ilgili olarak TRT’nin televizyon, radyo, internet sitesi, teleteks vb. tüm kanallarında kanallar bazında ve toplam ne kadar süre ile yayın ve haber yapılmıştır?

Meclis’te grubu bulunmayan partilerin seçim beyannamesi açıklamaları ile ilgili olarak parti bazında TRT’nin televizyon, radyo, internet sitesi, teleteks vb. tüm kanallarında kanallar bazında ve toplam ne kadar süre ile yayın ve haber yapılmıştır?"