Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha önce iptal ettiğini bildirdiği bugünkü programına, karar değiştirerek kısa süreliğine de olsa katıldı.

Bülent Arınç basına kapalı gerçekleşen program sonrasında çıkışta bekleyen bazı gazetecilere dünkü açıklamalarına benzer şekilde "Cumhurbaşkanımızı seviyoruz. Onun gücünü biliyoruz ama unutmayın; bu ülkede bir hükümet var. Ve bu hükümet seçime gidecek. Hükümetin gücünün de herkes tarafından bilinmesi gerekir." dedi.

Yeni Dünya Vakfı tarafından bugün saat 14.00’de Hacı Bayram Konferans Salonu'nda organize edilen ve konuşmacısı olduğu İslam Dünyası Semineri'ne katılmayacağını danışmanı aracılığıyla bildiren Arınç, sonra kısa süreliğine de olsa katılma kararı verdi. Arınç, seminerde yarım saat kadar bulunduktan sonra ayrıldı.

Semineri organize eden vakfın yetkilileri, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç programa katılmayacağını bildirince biz de basın kuruluşlarına kendisinin gelmeyeceğini haber verdik. Ancak kendi inisiyatifini kullanarak sonradan kısa süre de olsa seminerimize iştirak etti." dedi.

Arınç'ın etkinliğe sonradan katılma kararını, bugünkü programları iptal ettiği yönünde medyada yer alan haberler üzerine aldığı öne sürüldü.