AK Parti kurucularından, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir dönem sorumlu olduğu TRT de dahil bazı televizyon kanallarının kendisine ambargo uyguladığını söyledi.

CNN Türk canlı yayınında Hakan Çelik'in sunduğu programa katılan Bülent Arınç’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bülent Arınç: 'Parti kursalar ne olacak?' derlerse başka tepki veririz!

Bülent Arınç: Birilerine olan sevgimi kaybetmiş olabilirim

Bülent Arınç: Fethullah Gülen’in 'terör örgütünden' beraat ettiğini biliyorum

“Birileri bana diyor ki ‘sen bazı şeyleri niye televizyonlarda söylüyorsun?’ Sadece bu programla ilgili değil. Ben onlara şunu söylüyorum ‘düşüncelerimi her hal ve şart altında partimin büyüklerine anlatıyorum. Ama birileriyle benim iletişim kanalım yok. O iletişim kanalı benim için sadece televizyon ve gazeteler. ‘Televizyon ve gazeteler iyi ama niye oradasın da burada değilsin?’ diyenler var. Beni seven dostlarım için söylüyorum. ‘Niye oradasın?’ dedikleri birkaç kanaldır. ‘Niye burada değilsin?’ dedikleri pek çok kanaldır. Benim kendilerine dost bildikleri televizyon kanallarına ambargom vardır, çıkmamam konusunda.” diye konuştu.

‘PARTİ İÇERİSİNDE HERKES BU AMBARGOYU BİLİR’

Davet özellikle edilmiyoruz. Parti içerisinde herkes bu ambargoyu bilir. Benim sorumlu olduğum TRT de dahil olmak üzere.” İki yıldan bu yana, diğerleri de 1 yıldan bu yana ‘bu kişi programlarınıza çıkmayacak, çünkü nerede ne konuşacağı belli olmaz. Ola ki eleştiri yapabilir’ düşüncesiyle. Çıkabileceğim kanallar bellidir. İki veya üç, onlara da çıkıyorum zaten. Şimdi ambargo uygulanan kanallara çıkarak bunları konuşma imkanım yoksa –ki yanlış şeyler de söylemiyorum, yanlış diyenlerle inşallah seçimden sonra çok daha rahat konuşacağız- Hakan Çelik gibi saygın bir insan CNN Türk’te program yapıyorsa ve davet de edilmişsem ben buraya gelirim. Faruk Çelik ve Numan Kurtulmuş nasıl katılıyorsa ben de katılırım. Ben kanallara ambargo konulmasından yana değilim. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da bilir, Sayın Başbakanımız da. Biz her yerde olmalıyız.

‘ARINÇ İYİ ADAMDIR, GÜL DE İYİ ŞEYLER YAPMIŞTIR’DİYENLER PROGRAMDAN ÇIKARILIYOR’

Ben niye daha çok şu televizyona çıkmıyorum? Gidin onların patronlarına sorun. Onların patronları, genel yayın yönetmenleri bir yerden aldıkları talimatla Bülent Arınç’a ambargo uyguluyorlar. Hatta ‘Bülent Arınç iyi adamdır, Abdullah Gül de iyi şeyler yapmıştır’ diyenler programdan çıkarılıyor. Eğer kayda alınmışsa daha sonra o kayıtlar siliniyor, başka türlü yayınlanıyor. Kendi sorumlu olduğum TRT’nin, Anadolu Ajansı’nın Bülent Arınç’a ambargo uygulaması, Türkiye’de benim içimde bir hicrandır. Son iki yıllık programlara bakın, bunların içinde herkes vardır ama Bülent Arınç yoktur. Bu benim şahsımın kötü oluşundan değil, birilerini rahatsız etmemden dolayıdır. Ben birilerini rahatsız etmek için televizyona çıkmıyorum.