CHP Malatya milletvekili adayı Hulisi Porgalı, MÜSİAD Malatya Şubesi tarafından düzenlenen ‘Dost Meclisi’ toplantısına katıldı. Porgalı, "MÜSİAD olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Ben de birkaç gün önce basılan MAKİAD üyesiyim ve yapılan davranışa bu anlamda da sessiz kalmanıza üzülüyorum." dedi.

Milletvekili adayı Hulisi Porgalı, partisinin Hekimhan ilçesindeki teşkilat binası açılışı ile MÜBİAD Malatya Şubesi’nin ‘Dost Meclisi’ isimli toplantısına katıldı. Porgalı, Hekimhan’da yaptığı açıklamada, "Bir birlikteliğin sahnesini yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakan olacağının ayak sesleridir." şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük ikinci demir rezervi, Türkiye’nin ise en büyük demir rezervinin Hekimhan’da olduğunu belirten Porgalı, sözlerine şöyle devam etti: "Böyle önemli bir rezerve sahip Hekimhan’da işsizlik diz boyu olacak. Dünya Hekimhan'ın adını bilirken, burada her gün nüfusunuz azalacak, işsizlik artacak. Bunun sebebi Hekimhan’ın 92 yıldır CHP’ye sempati, sevgi beslemesidir. O nedenle küçültülmeye, yok edilmeye yönelik politikalar uygulanmaya çalışılıyor."

İktidarın 5 milletvekili olduğunu anımsatan Hulisi Porgalı, "Beş iktidar partisi milletvekili adayı var. Buraya hangi yüzle gelecekler, hangi yüzle oy isteyecekler. 'Siz Hekimhan’a ne yaptınız' diye hesap sormalısınız. 'Ne verdiniz; cevizimiz, kayısımız yandı, karşılığında ne yaptınız' deyin." şeklinde konuştu.

CHP’nin parti içi demokrasiyi sonuna kadar işlettiğini söyleyen Porgalı, milletvekili adaylarının ön seçim ile belirlendiğini hatırlattı.

MÜSİAD Dost Meclisi toplantısında da konuşan Porgalı, "Sizlerin içinde de mutlaka iktidar partisinin yaptığı temayül yoklamasına katılan arkadaşlarımız olmuştur. Sizlerin o temayül yoklamasını kınamasını ve tavır almasını isterdim. Tepki vermemeniz bu sistemi onayladığınız anlamına gelmektedir. MÜSİAD olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Ben de birkaç gün önce basılan MAKİAD üyesiyim ve yapılan davranışa bu anlamda da sessiz kalmanıza üzülüyorum. Bugün bunlara tepki göstermezsek, yarın aynılarını biz yaşayabiliriz. Kutuplaşma değil, birleşme, Türkiye’ye bir şeyler katma çabası içindeyiz." ifadelerini kullandı.