Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya 1. sıra milletvekili adayı Dr. Nizayi Nefi Kara, CHP iktidara gelirse ülkeyi batırır diyenlerin 'ülkeyi yolsuzluk ve hırsızlık' batağına sapladıklarını iyi bilmeleri gerektiğini söyledi.

CHP 25. dönem Antalya milletvekili adayları, Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan aday tanıtım toplantısında partililere tanıtıldı. Aday tanıtım toplantısına parti ve yurt dışı görevi olması nedeniyle Antalya milletvekilleri Deniz Baykal ile Gürkut Acar katılamadı. Aday tanıtım toplantısında CHP'nin 29 Mart'ta yaptığı ön seçimde birinci olan Dr. Niyazi Nefi Kara, Manavgatlılardan büyük ilgi gördü. Salonda partililer, 'Manavgat seninle gurur duyuyor' diye slogan attı.

Partililere konuşan Kara, 7 Haziran seçimlerinin, yolsuzluk ve hırsızlık batağına saplanan AK Parti hükümetine bir son deme seçimi olacağı için tarihi öneme sahip olduğunu söyledi. CHP'nin adım adım tek başına iktidara yaklaştığını gören iktidarı korku saldığını belirten Kara, hırsızlığa, yolsuzluğa ve soyguna gırtlağına kadar bulaşmış bir iktidarın halka umut vermesinin imkansız olduğunu vurguladı.

AK Parti Antalya 1. sıra milletvekili adayı eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın, 'Antalya'dan Gazipaşa'ya, Gazipaşa'dan Kaş'a yol yaptık CHP iktidara gelirse ülkeyi batırır' sözlerine sert tepki gösteren Kara, "Bunlar yol yaptık diyorlar, Korkuteli-Antalya yolu ortada. Bunların yaptığı yol değil, yolsuzluktur. Ülkeyi soyanlar, her türlü hırsızlığı yapan, halkın karşısına çıkıp utanmadan sıkılmadan oy istiyorlar. Ülkeyi yolsuzluk, hırsızlık ve soygun bataklığına saplayanların halkımıza vereceği bir şey yoktur. Çalıp çırpan ve soyanlar hiç utanmadan sıkılmadan halkın karşısına çıkma arsızlığı gösteriyor. 7 Haziran'da halkımız bunlara gereken dersi sandıkta verecektir." diye konuştu.

Ülkede üzüntü verici olanın 90 yıllık Türkiye Cuhuriyeti Devleti'nin yönetim noktasında geldiği durum olduğunu belirten Kara, ülkeyi taşeron ve çakma bir başkanın yönetmesinin ise kaygı ve endişe verici olduğunu kaydetti. Siyasi iktidarın, ülkede milli birlik ve kardeşliği yıkma adına her türlü antidemokratik yasaları hayata geçirdiğini belirten Kara, bunlarda birinin de 'makul şüphe yasası' olduğunu ifade etti.

CHP iktidarında Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanı taşıyan herkesin sağlık hizmeti alacağının altını çizen Kara, iktidara gelmeleri halinde, iktidarın sağlıktaki 'taşeron' zihniyetini kaldıracaklarını, her vatandaşa adam gibi sağlık hizmeti vereceğini dile getirdi. Siyasi iktidarın, 13 yıl içinde uyguladığı yanlış iç ve dış politika nedeniyle ülkeyi her alanda bataklığa sapladığını ifade eden Kara, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu seçim, aynı zamanda ülkede Meclis çoğunluğuna bağlı her türlü hukuksuzluğu hayata geçiren siyasi iktidarın keyfiliğine dur deme seçimi olacaktır. Ülkemiz 7 Haziran'da demokratik cumhuriyet diyerek, sultanlık özlemi içinde olanlara vermeyecektir. Ne yazık ki ülkemizde hukuk ayaklar altına alınmıştır. Her türlü hukuksuz uygulamalarla iktidara muhalif olan herkes susturulmaya çalışılmaktadır. 7 Haziran'da emek ve halk düşmanlarına halkımız sandıkta gereken cevabı verecektir. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ülkeyi yolsuzluk batağına saplayanlar ne Antalya'ya ne de başka bir yere yol yapamaz. Ülkeyi her alanda bataklığa saplayanların milletin karşısına çıkıp da konuşma yüzü olmaması gerekir ama bunlarda bu ar kalmamış."

Ayrıca, siyasi iktidarın, Büyükşehir Yasası ile iktidar dışı partileri cezalandırdığını ileri süren Kara, Büyükşehir Yasası ile Antalya halkının, içme suyunu 30 Mart mahalli seçimler öncesine göre 5 kat daha pahalı içtiğini belirtti.