CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında Aydın’ın Kuşadası ilçesinde partililer, akademisyenler ile basına kapalı yapılan toplantı sona erdi. Toplantı sonunda Kemal Kılıçdaroğlu bir açıklama yapmazken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, "CHP, bozuk olan düzenin yenisini, gerçekten Türkiye’nin insanlarının mutlu olacağı düzenin neler olacağının ana ilkelerini en kısa zamanda ortaya koyacak." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Kuşadası’nda akademisyen ve partililerle yapılan ortak akıl toplantısı sona erdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu toplantı sonrası açıklama yapmadan otelden yarıldı. Toplantıyla ilgili basına açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata, AK Parti’nin yeni Türkiye’sine karşılık CHP’nin de yeni Türkiyesi vurgusu yaptı. Ayata, “Bir çok bakımdan çürümüş. Belki ağır olacak ama bir çok bakımdan dökülen bir düzen var. Ama bu yeni Türkiye diye tanıtılıyor. CHP bir anlamda bozuk olan düzenin yenisini, gerçekten Türkiye’nin insanlarının mutlu olacağı düzenin neler olacağının ana ilkelerini en kısa zamanda ortaya koyacak.” dedi.

Toplantıyı ortak akıl olarak değerlendiren Ayata, seçim vaatleri ve seçim çalışması öncesi akademisyen ve parti temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantısı yaptıklarını söyledi. Seçimde ittifak yapmayacaklarını, özellikle seçim öncesi CHP’nin seçim vaatleri, ekonomi ve sosyal projeler üzerinde durduklarını belirten Ayata, "Akademisyenler Türkiye’nin her yerinden gelen akademisyenler. Bizden iki gün önce bir araya gelmişler, guruplara ayrılmışlar, ekonomi konusunda sosyal politikalar konusunda. Türkiye’deki toplumsal sorunlar konusunda bunlara ayrı ayrı çalışmışlar ve bu konularda birlikte ortak akıl geliştirmişler. Dört beş ana konuda bize bunları sundular. Dolayısıyla biz burada beklediğimiz oturduğumuz zaman çok verimli bir toplantı oldu. Çünkü uzun uzun tek tek tebliğler yerine, biz hazırlanmış ortak akıl dediğimiz çok güzel ve belki de Türkiye’de benimde siyasette girdiğimden beri karşılaştığım en güzel toplantılardan biriydi. Bu toplantılar devam edebilir. Çok güzel bir toparlama yapıldı sonunda. Genel Başkanımız bütün arkadaşların değindiği ana konulara tek tek değindi. Zaten kendisi çok iyi not tutar. Kendisi de bu toplantıdan çok yararlandığını söyledi. " şeklinde konuştu.

Toplantının birkaç bölümden oluştuğunu belirten Ayata, şöyle devam etti: "Mesela ekonomik vaat önerileri var. Sosyal politikalar vaat önerileri var. Örneğin sosyal konuda, Türk toplumunda kadının ve ailenin önemi. Eğer biz daha çok kadın ve genç oyu almak istiyorsak, anneyle çocuğu birlikte düşünmemiz lazım. Demek ki politikalarımızın temelinde aile olacak, yuva olacak. Ailenin içinde kadın ama gelecek vaat eden çocuk. Seçimle ilgili her şeyi konuştuk. “ Türkiye’nin gündeme ne olabilir seçimin ekseni, ne olabilir. Seçimde siyasi partilerin farklı konumlanması ne olabilir, ona kadar hepsini konuştuk. Daha önemlisi gözümüzün önünde, bizim kendi görüşümüz buna bir çok yurttaşımız da katılıyor. Yıpranmış olan bir düzen var. Bir çok bakımdan çürümüş. Belki ağır olacak ama bir çok bakımdan dökülen bir düzen var. Ama bu yeni Türkiye diye tanıtılıyor. Burada çok büyük bir yanlış var. Yanlış değerlendirme var. CHP bu bir anlamda bozuk olan düzenin yenisini, gerçekten Türkiye’nin insanlarının mutlu olacağı düzenin neler olacağının ana ilkelerini en kısa zamanda ortaya koyacak."

Ayata, CHP’nin HDP ve diğer partilerle ittifak kurmayacağını ve milletvekili aday belirleme sürecinde mutlaka ön seçim yapılacağını da açıkladı.