CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Birçok gazetecinin gözaltına alınacağı söyleniyor, bazı kurumlara el konulacağı söyleniyor. Bu yapılırsa Türkiye’de yeni bir darbe yaşanmış olur. Artık Türkiye’de kimse ‘demokrasi var’ diyemez” dedi.

Veli Ağbaba, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. MİT TIR'larında silah olduğunu gösteren haberler sonrası gazeteci Can Dündar’a yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kullanılan ifadeleri değerlendiren Ağbaba, yaptığı açıklamada, “Tabi işin iki yönü var. Böyle bir tehdit demokrasi olan ülkede yapılamaz. En azından ufacık bir demokrasi kırıntısı olan bir ülkede yapılamaz, yapılmaması gerekir. Cumhurbaşkanı tabi yakalandı. Biz bir yıldan bu yana söylüyorduk, ‘Bu TIR'larda silah vardı. Suriye’deki tarafların birine silah gönderiliyor’ diyorduk. Şimdiye kadar inkar ediliyordu. Cumhuriyet Gazetesi bir gazetecilik görevi yapmıştır. Meclis'in haberi yok, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan insanların haberi yok. Sorumsuzca suç işleyerek Türkiye topraklarından silah gönderiliyor. Oradaki iç savaşın bir tarafı haline geliniyor. Bu bir savaş suçudur. Cumhurbaşkanı bunun telaşını yaşıyor. Şunu söylemek gerekiyor Cumhuriyet Gazetesi ‘Kral çıplak’ demiştir. İşin özeti budur. Bu silahları gönderenler suçludur. TIR'ları gönderenler. Ve uluslararası mahkemelerde yargılanacaktır. Orada akan her kanda cumhurbaşkanının parmağı vardır.” dedi.

Siyaset, medya, yargı dünyasından 200 kişinin gözaltına alınacağı iddialarına da değinen Veli Ağbaba, “Her seçim dönemi iktidar tarafından birileri düşman seçiliyor. O düşmanın üzerine gidiliyor. İki seçimden beri yaşadığımız o. Geçtiğimiz seçimler öncesi Ergenekon, Balyoz, Oda Tv gibi davalarda birçok insan hedef seçilmişti. Önce basın yoluyla bunun altyapısı oluşturuluyor. Şimdi aynı şekilde bir uygulama ile karşı karşıyayız. Birçok gazetecinin gözaltına alınacağı söyleniyor, bazı kurumlara el konulacağı söyleniyor. Bu yapılırsa Türkiye’de yeni bir darbe yaşanmış olur. Artık Türkiye’de kimse demokrasi var diyemez. Türkiye dünyada iyice yalnızlaşır. Umarım bunu yapmaya cesaret ve fırsat bulamazlar. 7 Haziran’dan sonra iktidar değişikliği olur da umarım bunların hiçbiri yaşanmaz” diye konuştu.

Seçim güvenliğine ilişkin endişelere de dikkat çeken Ağbaba, “İlk kez bir seçim döneminde tüm partilere oy veren herkes seçimde hile yapılacağı endişesi taşıyor. Çünkü herkes 17-25 Aralık’ta ortaya çıkan yolsuzlukların pişkin pişkin kapatıldığına şahit oldu. Bundan sonra herşey yapılabilir diye düşünüyor. Herkes hırsızlık yapılacağı konusunda hemfikir. Bu yüzden parti olarak sandıkların güvenliği için çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.