CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, Ankara’daki bombalı terör saldırısını lanetledi. Saldırısı sebebiyle seçim çalışmalarını iptal ettiklerini belirterek, “İçimizi acıtıyor. CHP olarak bütün halkımızı sakinliğe ve sükunete davet ediyoruz.” dedi.

İl Başkanı Serter, konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Terör saldırısından sonrı parti binasında milletvekilleri, adaylar ve ilçe başkanlarıyla olağanüstü bir toplantı yaptıklarını aktaran Serter, “Türkiye olarak olağanüstü bir gün yaşıyoruz. Terörü lanetliyoruz. Halkımızı sükunete çağırıyoruz. Çok önemli bir süreçten geçiyoruz. Bugün hiçbir vatandaşın, hiçbir ülkenin, hiçbir cumhuriyetin yaşamaması gereken bir günü yaşıyoruz. Sabahtan beri gelen haberler içlerimizi parçaladı. Her geçen dakika vefat haberlerinin artması bizi çok üzmektedir. Bu süreçte öncelikle topluma tavsiyemiz sukünettir. Hepimiz sükun olarak durmalıyız. Bunları halk olarak sakinlikle karşılamalıyız. Kolay değil elbette, içimizi acıtıyor ama bütün halkımızı, CHP olarak sakinliğe ve sükunete davet ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür. Bir karış toprak verme lüksümüz yok. Bu terör olaylarını lanetleme, kimsenin yapmayacağı bir pozisyon değildir. Önemli olan, yurtta ve cihanda sulhu sağlamaktır. Biz de CHP olarak bu ülkenin çimentosuyuz ve bunun gereğini yapmak mükellefiyetindeyiz.” dedi.

Türkiye üzerinde oyun oynandığını ve dikkatli olmak gerektiğini belirten Bedri Serter, “Türkiye’nin üzerindeki oyunlar çok açık görülüyor. Terör olaylarını kınamamak, dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Demokrasi, her şeyi çözen hedeftir bizim için. Bizim CHP olarak 1 Kasım seçimlerine sağlıklı gideceğimiz ve seçimlerde demokrasinin gerçekleşmesi için bütün sorunları çözeceğimiz açıktır. Tekrar ölenlere rahmet, geride kalanlara geçmiş olsun diliyorum. Ankara’da kan ihtiyacına karşı duyarlı davranalım. Ölen kardeşlerimiz, demokrasi şehitlerimizdir. Hepimizin başı sağolsun.” şeklinde konuştu. CHP İl Başkanı Serter, bütün miting ve saha çalışmalarını iptal ederek, seçim çalışmalarına ara verdiklerini kaydetti.