CHP İl Başkanı Bedri Serter, genel seçimden sonra İzmir’deki 30 ilçe teşkilatına teşekkür ziyaretinde bulundu. Serter, ziyaretlerde edindiği izlenimleri aktararak, “Parti örgütümüz, CHP-MHP-HDP koalisyonu olmasına sıcak bakıyor.” dedi.

Teşekkür turunda 30 ilçe örgütü ve parti teşkilatının tamamının da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile aynı görüşte olduğu sonucunun çıktığını belirten İl Başkanı Serter, “Örgütümüzün düşüncesi de mutlaka ama mutlaka partimizin öncülüğünde bir hükümet kurulması şeklinde. Kurarken düşüncesi de şu ki yüzde 60 oya sahip olan üç parti, AKP'siz bir koalisyon hükümeti kurmalı. Bu koalisyonun başbakanı da Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmalı." dedi.

'SON DÖRT SEÇİMDEKİ EN YÜKSEK OY ORANINI YAKALADIK'

Bedri Serter, 30 ilçe örgütüne ziyaretin 23 yıldır yapılmadığını, partisinin İzmir'de son dört seçimdeki en yüksek oy oranını yakaladığını söyledi. Serter, "30 ilçemizin tamamını ziyaret ettik ve teşekkürlerimizi hem parti teşkilatına hem partililerimize ilettik. Bütün ilçelerimiz, sanki bugün seçim olacakmış gibi olası bir seçime de hazır. Aldığımız seçim sonuçlarından da herkes memnun, tüm ilçelerimiz çok mutlu. Herkesin düşüncesi, 'keşke tüm iller İzmir gibi olsa’ şeklinde. Nitekim 2002, 2007, 2011 ve 2015 seçimlerine kadar hiçbir seçimde 28 ilçede birden birinci parti olarak çıkmamıştık. Biz bu seçimlerde 28 ilçede birinci parti olarak çıktık. Sadece iki ilçede çok az bir farkla ikinci parti olduk. Benim başkanlığımdaki İzmir örgütümüzün ciddi başarısı ortada. Herkes de bu düşüncede. Tüm örgüt ve teşkilatlarımızın ortak düşüncesi de böyle." şeklinde konuştu.