Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatı doğrultusunda görevlendirilen Artvin, Giresun ve Zonguldak milletvekilleri, Adana’da koalisyon görüşmelerinde yaşananları anlatacak.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, yaptığı yazılı açıklamada 7 Haziran genel seçimleri sonrasında CHP’nin ülkenin geleceği ve halkın yararı için siyasi kaygıları bir kenara bırakıp ülkenin acilen güçlü bir koalisyon hükümetine ihtiyacı olduğu bilinciyle hareket ettiğini söyledi.

CHP’nin hükümeti kurma görevi verilen AK Parti yöneticileriyle gerçekleştirilen koalisyon görüşmelerinde de sorumluluğunun gereğini yerine getirdiğini kaydeden Bulut, gelinen noktada AK Parti’nin bir koalisyon hükümetinden taraf olmadığının yapılan görüşmeler sonucunda ortaya çıktığını aktardı.

Başkan Bulut, CHP ve AK Parti arasındaki koalisyon görüşmelerinde yaşananların anlatılması için perşembe günü CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ve Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpçu’nun Adana’da ziyaret ve toplantı yapacağını ifade etti.