CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, iktidar olmaları halinde vergi oranlarını düşürerek, mazotu 1.5 TL’ye düşüreceklerini belirtti.

Veli Ağbaba, CHP Malatya milletvekili adayı Berna Karadaş ve partililerle birlikte Doğanşehir ilçesini ziyaret etti. Burada vatandaşlarla biraraya gelen Ağbaba, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim için destek istedi.

Veli Ağbaba, burada yaptığı açıklamada, parti olarak iktidara gelmeleri halinde mazotu 1,5 TL’ye indireceklerini ifade etti. Türkiye’nin kaynak sorunu olmadığını belirten Ağbaba, şöyle devam etti: “4 yıl boyunca sizleri, bana oy verenleri ve vermeyenleri mahcup etmemek için Malatya'da övüneceğiniz bir milletvekili olsun diye gece gündüz demeden çalıştım. Bu dönem önemli bir şansı yakaladık. CHP'nin açıkladığı programa baktığımız zaman ciddi bir iktidar alternatifi olduğumuz görülecek. İktidarın bütün kalemleri, bakanları CHP'ye saldırıyor ve 'sen niye mazotu 1,5 lira yapacaksın? Sen parayı nereden alacaksın' diyor. Yapacağımız her şeyin kaynağı belli. Mazotun 1,5 lira olmasının kaynağı belli. Sen parayı kaçak saraya vermez, mazota verirsen, mazotu 1,5 lira yaparsın. Yeter ki tercihini doğru yap. Biz tercihimizi çiftçiden, üretenden, esnaftan, işsizden, işçiden yana yaptık. Asgari ücreti bin 500 TL yapacağız. Nasıl yapacağız? Asgari ücretin üzerindeki vergiyi kaldıracağız. Türkiye'deki bütün özgürlük, demokrasi üzerinde AKP'nin yapmış olduğu bütün olumsuzlukları gidereceğiz. Herkes bilsin ki bir siyasi partinin genel başkanı bir şeye imza atıyorsa, '100 gün sonra istifa edeceğim' diyorsa, bu doğrudur. Herkesin desteğini bekliyoruz.”

"AKP'Yİ YIKACAK TEK PARTİ CHP'DİR"

AK Parti'nin tek alternatifinin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu dile getiren Veli Ağbaba, AK Parti'yi yıkacak tek partinin CHP olduğunu kaydetti. Ağbaba, milletin desteğini boşa çıkarmadığını ve herkes için çalıştığını belirterek, "Nerede bir sıkıntı varsa orada oldum. Pozantı Cezaevi'nden Kobani'deki Kürtlere, Kerkük'teki Türkmenlere kadar herkesin sesi soluğu oldum. AKP'nin Malatya'daki tek alternatifi Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Biz ne kadar güçlü olursak, siz de o kadar güçlü olursunuz. Onun için eksiksiz hepinizin desteğini bekliyoruz." diye konuştu.