Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Gülsün Bilgehan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yapacağı koalisyon görüşmesinden de sonuç çıkmaması halinde hükümeti kurma görevinin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerektiğini belirtti. Bilgehan, “Bunun olmaması gerçekten bir sivil darbe olarak kabul edilmelidir.” dedi.

İktidar partisi AKP ile yürütülen koalisyon görüşmelerinden sonuç çıkmaması ve erken seçim ihtimalinin güçlenmesi üzerine CHP'de hareketlilik başladı. Milletvekilleri sorumlu oldukları illerde ziyaretlere başladı. Bu bağlamda CHP Parti Meclisi tarafından görevlendirilen Ankara Milletvekili Gülsün Bilgehan sorumlu olduğu Antalya'ya geldi. Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve Samsun Milletvekili Kemal Zeybek'le birlikte Antalya'nın yanı sıra Isparta'da 2 gün boyunca örgütleri ziyaret edecek CHP heyeti, siyasi gündemle ilgili çalışma yapacak. Koalisyon görüşmeleri hakkında bilgilendirilecek olan teşkilat üyeleriyle erken seçim konusu da görüşülecek.

CHP heyetinden 1 gün önce Antalya'ya gelen ve partisinin il başkanlığını ziyaret eden Gülsün Bilgehan gazetecilere siyasi gündemi değerlendirdi ve soruları cevapladı. Türkiye'nin 7 Haziran seçimlerine kadar bugünkü gibi bir tabloyla karşılaşmadığını belirten Bilgehan, aradan 70 gün geçmesine rağmen hükümetin kurulamamasının normal olmadığını söyledi. Bilgehan, Türkiye'nin çok partili hayata geçtiği 1950 seçimlerini kaybetmesine rağmen “Bu yenilgi aslında benim en büyük zaferimdir, çünkü Türkiye’ye demokrasi geldi.” diyen İsmet İnönü'nün görevi devretmesinden bugüne kadar geçen zamanda da benzer bir tablonun oluşmadığını ifade etti. Bilgehan, “Şu anda yetki gaspı yapan, Anayasa'ya, seçim kanununa aykırı hareket eden bir yönetim var. Görevi bırakmak istemeyen bir parti ve başkanı var. Türkiye çok tehlikeli bir şekilde şu andaki devlet başkanının, Cumhurbaşkanı’nın Esad'laşmaya başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Çok eleştirdiği Esad yönetimine dönmek üzere olan bir Türkiye var.” diye konuştu.

Türkiye'nin Kurtuluş Savaşı'nın ardından oluşan sistemi devam ettirmesi gerektiğini, bunun bir kişinin “Ben değiştirdim.” demesiyle değişemeyeceğini vurgulayan Bilgehan, bugün AKP ile MHP arasında yapılacak görüşme hakkında şu değerlendirmede bulundu: “Bugünkü görüşmelerden de sonuç çıkmazsa hükümeti kurma görevinin derhal ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na verilmesi gerekiyor. Bunun olmaması gerçekten bir sivil darbe olarak kabul edilmelidir. Biz Suriye olmamalıyız. Bizim başımızda bir Esad yok.”

Erken seçimle ilgili, “Seçmenin ikinci defa da olsa bir çift dikişle Türkiye demokrasisini rayına sokacağına inanıyorum.” diyen Bilgehan, terör olaylarının artmasının 7 Haziran seçimlerinin sonuçlarıyla yakından ilgili olduğunu savundu. Bilgehan, şöyle konuştu: “Birden bire nasıl değişti Türkiye? Düşünülmesi gereken bir çok nokta var. Demek ki 13 yıldır hiçbir şey yapılamamış. 2001’deki şehit sayısına bakarsanız terörün sona erdiği bir dönemle başladı Adalet ve Kalkınma Partisi. Bunun kıymetini bilemediler. 'Barış süreci' dediler, hiçbir şeyden sonuç çıkmadı. Ekonomik, kültürel, siyasi olarak sonuç gerçekten çok kötü. 7 Haziran seçimlerinden sonraki süreçte de ortaya çıktı. Bir kişinin Esad’laştığı, Tayyip Erdoğan’ın Esad'laştığı bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye, Suriye olmayacaktır.”