Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türk halkının ülkeyi erken seçime sürükleyenlerin kimler olduğunu iyi bildiğini ve bunun hesabını sandıkta soracağını söyledi. Çakırözer, "Türkiye yeni bir seçimin ağır yükünü sırf bir kişinin inadı uğruna üstlenmek zorunda bırakılmaktadır. Eski para ile 2 katrilyonu bulan bu para ile engelli yurttaşların, milyonlarca emeklimizin, emekçimizin, çiftçimizin yüzünü güldürecek iyileştirmeler yapılabilirdi." dedi.

CHP'li Çakırözer, Görme Engelliler Dayanışma Derneği (GÖRSEM) Eskişehir Şubesi'ni ziyaret ederek görme engelli vatandaşlar ile bir araya geldi. Ziyarette GÖRSEM Genel Başkanı Mümtaz Doğan, Onursal Başkanı Remzi Korkut ve dernek üyeleri görme engelli yurttaşların taleplerini Çakırözer'e aktardı.

'HUZUREVLERİNE ALINMIYORUZ'

Dernek Başkanı Doğan, görme engelli vatandaşların huzurevlerine kabul edilmemelerinden şikayetçi oldu ve bu konuda adım atılmasını beklediklerini belirtti. Doğan, dernek üyeleri görme engelli vatandaşlar için şehirde toplu taşımada, duraklarda ve trafik geçitlerinde sesli uyarı sistemleri kurulması yönündeki taleplerini de Çakırözer'e iletti.

Milletvekili Çakırözer ise her zaman engelli yurttaşların yanında yer alacaklarını belirterek, "Görme engellilerin huzurevi talebi karşılanmalıdı​r." dedi.

Çakırözer, engelli vatandaşların fiziki koşulların yetersizliği ve hükümetin ihmallerinden dolayı toplumsal yaşamda zorluklar yaşadığını kaydetti. "Sosyal devletin görevi tüm vatandaşlarına eşit hizmet sunmaktır, yaşamı zor kılan engelleri ortadan kaldırmak ve hayatı kolaylaştırmaktır." diyen Çakırözer, şöyle dedi: "Halbuki hizmetler bu anlayış ile verilmiyor. Biliyoruz tek sorun fiziki engeller de değil. Engelli yurttaşlarımıza sunulan eğitim oldukça kısıtlı, istihdam olanakları ise yaratılmıyor.​ Engelli yurttaşlarımızı kamusal alanda görmek istemiyorlar, onları kapalı kapılar ardına gizlemek istiyorlar. Aksini isteselerdi, bugün bu sorunları konuşuyor olmazdık."

'ERKEN SEÇİM PARASI İLE TÜM TALEPLER KARŞILANIRDI'

GÖRSEM üyelerinin Türkiye gündemindeki terör ve erken seçim gibi konulara ilişkin sorularını da cevaplayan Çakırözer, ülkeyi seçime götürenlerin cezasını sandıkta çekeceğini işaret etti. “Biz CHP olarak tüm iyi niyetimizle masaya oturarak ülkemizin birliği, barışı ve huzuru adına hükümet kurulmasa için elimizden geleni yaptık." ifadesini kullanan Çakırözer, "Ancak maalesef karşılığında iyi niyetli bir tavır göremedik. AKP’nin masaya çözüm için değil çözümsüzlük için oturduğunu anlamış olduk. Halkımız ülkeyi erken seçime sürükleyenlerin kimler olduğunu iyi biliyor ve bunun hesabını sandıkta soracak." şeklinde konuştu.

Erken seçimin maliyetinin 2 milyar lira olarak hesaplandığını aktaran Çakırözer, bu erken seçim bir kişinin inadı uğruna yapıldığını vurguladı. Çakırözer, şöyle konuştu: "Türkiye yeni bir seçimin ağır yükünü sırf bir kişinin inadı uğruna üstlenmek zorunda bırakılmaktadır. Eski para ile 2 katrilyonu bulan bu para ile engelli yurttaşlarımızın her türlü talebi karşılanabilirdi. Milyonlarca emeklimizin, emekçimizin, çiftçimizin yüzünü güldürecek iyileştirmeler yapılabilirdi."