CHP Genel Merkezi'nin Trabzon’daki kontenjanlı eğilim yoklaması kararına tepki için parti binasını işgal eden İl Gençlik Kolları üyelerinin eylemi, dördüncü gününde devam ediyor. CHP Genel Merkezi ile yaptıkları görüşmede, ‘taleplerinin dikkate alınacağı’ sözünü aldıklarını ifade eden gençler, ‘eylemi sonlandırın’ taleplerine rağmen kesin sonuç alıncaya kadar devam edeceklerini açıkladı.

CHP İl Başkanlığı’nın bulunduğu binanın önünde basın açıklaması yapan CHP’li gençlere, görevinden istifa eden CHP İl Başkanı Güzide Uzun ile milletvekili aday adayları ve partililer de destek verdi. Eski Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Erdi Çakır, burada yaptığı açıklamada, hiç kimsenin etkisi altında kalmadan karar vererek, eyleme başladıklarını söyledi. Örgütün heyecan ve umutlarına yapılan saldırı üzerine CHP Trabzon İl Başkanlığı’nı işgal ettiklerini anlatan Çakır, “Seçimle kendi adayımızı Meclis'e göndermek istiyoruz. İşgal ile bunu dile getirdik. Genel Başkanımıza olan inancımız devam etmektedir. Yanlışlık yapılmıştır ve bu yanlışlıktan vazgeçilmesini istiyoruz.” dedi.

Eski Gençlik Kolları İlçe Başkanı Osman Dilber de yaptıkları eylemin CHP Genel Merkezi’nde de karşılık bulduğunu belirtti. Genel Başkan yardımcılarıyla yaptıkları görüşmelerde, haklı taleplerinin gözden geçirileceği sözünü aldıklarını söyleyen Dilber, “Onlardan, ‘Haklı eyleminizi kutluyor ve sizleri demokrasinin bekçileri olarak görüyoruz. Eyleminiz gerekli mesajı verdiğinden dolayı demokratik bir biçimde bitirmenizi istiyoruz' yönünde talep geldi. Ancak eylemi bitirmiyoruz. İl ve ilçe örgütleri ile parti üyelerinin belirleyeceği adaylar seçime girene kadar eylemimizi devam ettireceğiz.” diye konuştu.

CHP’li gençler, basın açıklamasının ardından işgal ettikleri parti binasına girdi. Bina önünde toplanan bazı partililer de alkışları ile destek verdi.