Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Türkiye’nin provokasyonlar cenneti haline geldiğini söyledi. Ülkenin iyi yönetilmediğini belirten İnce, seçimi kaybedeceğini anlayan iktidarın ülkeyi karıştırmaya çalıştığını savundu.

Partisinin seçim çalışmalarına destek için Trabzon’a gelen Muharrem İnce, Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı öncesi Meydan Parkı’nda partililere hitap etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ‘Milletçe Alkışlıyoruz’ temalı reklamlarını ‘Amerika’dan ithal’ olarak tanımladığını hatırlatan İnce, "Davutoğlu’na Trabzon’dan sesleniyorum; seni bir yerden hatırlıyorum. Hani Obama’nın ‘gel bakalım buraya’ deyip parmakla çağırdığı adam sen değil misin? Obama’nın parmakla çağırdığı adamdan siyaset dersi alacak halimiz yok. Bir de abisi var bunun Kaçak Saray’da oturan. Ona ise AKP’nin birinci sırasındaki Trabzon adayının (Süleyman Soylu) sözleri ile cevap veriyim. Geçmişte şöyle diyordu ona; ‘beygire binmesini bilmeyen adamdan başbakan mı olur?’ Geçmişte ona Bafra’da, DP Genel Başkanıyken ‘sana hesap sormazsam, seni Yüce Divan’a göndermezsem namerdim’ diyordu. Geçmişte söylediklerini alta alta yazacağım, bir sonraki Trabzon gezimde onları size anlatacağım. Altına da bu cümleler bana ait değil, birinci sıra adayına (Süleyman Soylu) aittir yazacağım." şeklinde konuştu.

Türkiye’nin iyi yönetilmediğini kaydeden İnce, sözlerine şöyle devam etti: "Bunlar sokakta çocuklarımızı koruyamıyor. Özgecan’ı koruyamıyor. Direkte elektriği koruyamıyor. Musul’da konsolosu koruyamıyor. Sınıfta öğretmeni koruyamıyor. Adliyede savcıyı koruyamıyor. Ege’de adayı koruyamıyor. Havada uçağımızı, denizde gemimizi koruyamıyor."

Türkiye’nin bir provokasyonlar cenneti haline geldiğini ifade eden CHP’li İnce, "Savcımızı en iyi korunan İstanbul Adliyesi’nden içeri giriyor 2 terörist, 7.65’le devleti teslim alıyor. İçeriden silah sesi geliyor. Madem silah sesi geldi, savcıya bir şey yaptıklarından şüpheleniyorsun o zaman o teröristleri sağ ele geçir, bir öttür onları, bir konuştur, kim var bunların arkasında. Yok öldürüyor. Fenerbahçe otobüsüne saldırı oluyor. Trabzon üzerinden Türkiye’yi karıştırma projeleri bunlar. Ağrı’da PKK propagandası yapılıyormuş, vali operasyon için emir veriyor. Ya köyün birinde PKK propagandası yapılsa ne olacak yapılmasa ne olacak. İstanbul’un göbeğinde PKK propagandası yapıyorlar. İstanbul’un, Ankara’nın, İzmir’in, Diyarbakır’ın merkezinde Abdullah Öcalan’ın posterlerini açıyorlar, devlet güçleri sesini çıkartmıyor. Ağrı’nın köyünde vali emriyle operasyon yapılıyor. Bütün bunlar Türkiye’yi karıştırmak için yapılan provokasyonlardır. Bu ampül partisi seçimi kaybedeceğini biliyor. İktidarın elden gideceğini biliyor. Türkiye’yi karıştırarak seçimleri iptal ettirmek istiyor." şeklinde konuştu.

Dolardaki yükselişe dikkat çeken İnce, "2,70’ geçti dolar. Benzine 11 kuruş zam geldi. Dolardaki yükseliş sizin işinize yaradı mı? Ayakkabı kutularında dolar biriktirenlere yaradı. Bunları o kadar kötüledik. İyi tarafları var mı bunların; var. Yatak odalarında kasalarda para biriktiriyorlar mı? Biriktiriyorlar. Dolarlar, Eurolar var mı? Niye; bunlara hocaları şöyle öğretmiş, ‘evladım paraya el sürme, makineyle say’ demiş." ifadelerini kullandı.