Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli, "Bir başkanlık uğruna ne güneşler batıyor." dedi.
CHP Gümüşhane İl Başkanlığı, Gökırmak Düğün Salonu'nda 7 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimleri için adaylarını tanıttı. Partililerin katıldığı toplantıda konuşan CHP İl Başkanı Atilla Sait Özdamar şunları söyledi: "İktidar partisinin gitmesi, yolsuzluğu yapan bakanlarının yargılanması için alkışlıyoruz. Seçimler için 400'den 335'e gerileyen ancak 276'ya bile bile fit olan ve bugün anketlerde 215 milletvekili çıkaracağı tahmin edilen bitmiş bir iktidarın karşısında güçlü bir CHP iktidarını kurmak durumundayız.'
CHP Gümüşhane Milletvekili Adayları Eda Akagün Çubukçu ve Mustafa Gültekin birer konuşma yaptı.
Konuşmalarının ardından kürsüye gelen CHP Bursa Milletvekili Parti Meclisi Üyesi Sena Kaleli, AK Parti'nin her seçim öncesi bir mağduriyetle halkın karşısına çıktığını, çaresizliğini öfkeyle bastırma derdinde olduğunu ve şiddetin toplumun her alanına yayıldığını belirtti.
Kaleli, “Çözüm şiddette değil, barışta ve adalet kavramında olmalı. CHP iktidarında emeklisiyle emekçisiyle yeniden barışacak. 21. yüzyılda değişen Yeni Türkiye diyorlar. Yeni Türkiye'de internet, elektrik, su, yargı kesintiye uğramış durumda. Sağlıkta 11 çeşit kesinti var. Demokrasi kesintiye uğramış durumda. Bir başkanlık uğruna kurgular yapıyorlar. Her seçim öncesi bir mağduriyet yapıyorlar. Önce Hizmet, kardeş dediler, yolsuzluklardan sonra 'paralel' dediler. Şimdi yüzde 10 seçim barajını düşürmedikleri için baskı var deyip, konserleri bile iptal ettiler. Elektrik kesintisinin maliyeti 1 milyar dolar, devalüasyonun maliyeti 20 milyar dolar. Hiçbirinin sorumlusu yok. Bir başkanlık uğruna ne güneşler batıyor. Seçimlerde sandıklara sahip çıkın. Sandıklara sahip çıktığınız kadar il ve ilçe seçim kurullarında gelip giden oy torbalarına da takip edin. Herkes oy kullandığı sandıklarda bulunan seçmenlere ulaşarak CHP'ye oy istesin.” şeklinde konuştu.