CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Sena Kaleli, hafta başında yaşanan ve tüm Türkiye’yi karanlığa boğan elektrik kesintisi sonrası, hükümetin aydınlatıcı bilgi vermediğini söyledi. Kaleli, kesintinin sebebini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

31 Mart günü yaşanan elektrik kesintisiyle ilgili henüz kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılmamasına tepki gösteren Sena Kaleli, yaşanan kesintinin; sanayici, üretici, esnaf, KOBİ, hastane, sağlık ve vatandaşa olan yansımasının detaylı bir şekilde açıklanmasını istedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi sunan Sena Kaleli'nin ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi ve ülkemizdeki enerji politikalarıyla ilgili Bakan Yıldız’a zararların karşılanıp karşılanamayacağını da sordu.

Kaleli'nin Bakan Yıldız'a yönelttiği bazı sorular şöyle : "31 Mart’ta yaşanan ve tüm Türkiye’yi karanlığa boğan elektrik kesintisiyle ilgili neden kamuoyunu aydınlatıcı bir açıklama yapılmamaktadır? Önümüzdeki günlerde de benzer kesintilerin olmaması için gerekli önlemler alınmakta mıdır?31 Mart’ta tüm ülkede yaşanan elektrik kesintisinin sanayici, üretici, esnaf, KOBİ, hastane, sağlık ve vatandaşa maliyeti toplam ne kadardır? Sorumluların tespiti halinde bu zararın rücu edilmesi ve zarar görenlere dağıtılması konusunda bir çalışma yapılmakta mıdır? Elektrik dağıtım için yapılan özelleştirmelerde, dağıtım şirketlerinin uygulama esasları yeterince açık olarak belirtilmekte midir? Elektrik dağıtım için yapılan özelleştirmelerde nakil hatlarının iyileştirilmesi koşulu var mıdır? Varsa nakil hatlarının iyileştirilmesinden kamu mu yoksa şirketler mi sorumlu tutulmuştur. Bu iyileştirmelerin yapılıp yapılmadığı yeterince denetlenmekte midir? Elektrik üretim ve dağıtımı konusunda özelleştirmesi yapılan iş ve hizmetlerin başka şirketlere devri söz konusu mudur? Devir konusunda bir yaptırım var mıdır? Hükümet tarafından iyileştiren şartların nedeni yüksek fiyatlı el altı devirler midir? Bugün sebebi bulunamayan elektrik kesintileri gibi, yapılacak nükleer santrallerde yaşanacak risklerin ve olası kazaların nedeni açıklanamadığında sorumlu kim olacaktır? Hükümet siyasi sorumluluğu üstlenecek midir?"