Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, siyasi iktidarın gazeteciler, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve muhalif seslere gözdağı vererek 1 Kasım öncesi seçmene 'biz hala güçlüyüz' mesajı vermeye çalıştıklarını söyledi.

Her fırsatta milli irade diyenlerin 7 Haziran seçimlerinde sandıktan çıkan milli iradeyi yok saydığını belirten Kara, "İktidarı korku dağları sarmış durumda. Hesap vermekten çok korkuyor. Onun içinde kendisine muhalif gördüğü her sesi susturmak istiyor. İktidarın hali, akşam karanlığında mezarlıktan korkan adamın bağırarak korkusunu bastıran adam durumunda. Halkı bağırarak korku salmaya çalışıyorlar. 13 yılda hayata geçirdikleri hukuksuz işlerden çok korktukları için özgür basını susturmaya çalışıyorlar." dedi.

'GÜLTEKİN AVCI'NIN TUTUKLANMASINI HUKUKİ DEĞİL'

1 Kasım seçim çalışmalarıyla ilgili Manavgat'ta açıklama yapan Kara, 7 Haziran seçimlerinde halkın gösterdiği kırmızı karttan ders almayan iktidara 40 gün sonra sandıkta daha net bir şekilde göstererek gereken dersi vereceğini ifade etti. 14 Aralık'ta özgür basına Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonu'na yapılan baskıların Bugün, Hürriyet, Sözcü gazeteleri ile Nokta dergisi ve köşe yazarlarıyla devam ettiğini belirten Kara, "Yazdığı 4 yazı nedeniyle eski savcı ve Bugün gazetesinin köşe yazarı Gültekin Avcı'nın tutuklanmasını hukuki değil. Özgür basına seçim öncesi gözdağı olarak değerlendiriyoruz." dedi.

'BAZI HAKİM VE SAVCILAR İKTİDARIN EMİR ERİ GİBİ ÇALIŞIYOR'

Hürriyet gazetesine yapılan saldırının ve Ahmet Altan, Yavuz Baydar, Sedat Ergin, Ahmet Hakan, Hasan Cemal ve Can Dündar'a gözdağı vermeye yönelik dava açılmasının utanç verici olduğunun altını çizen Kara, şöyle devam etti: "İleri demokrasiye sahip ülkeleri hepsinde basın anayasal güvence altındadır. Ülkemizde ise maalesef basın özgürlüğü ise bir kişinin iki dudağı arasındadır. Ülkemizde bazı hakim ve savcılar iktidarın emir eri gibi çalışıyor. Gazetecilerin gözaltına alındığı bir ülkede demokrasiden söz edilmez."

'MASANIN ALTINA SAKLANARAK DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKILMAZ'

İşadamlarına yönelik de baskılar yapıldığına dikkat çeken CHP Milletvekili Kara, "Yıllık ülke ekonomisine 3 milyar dolar ekonomik girdi sağlayan Boydak Holding'in CEO'su Memduh Boydak'ı uydurma şikayetlerle gözaltına alıyorsun. İşadamlarının hukuksuz bir şekilde gözaltına alındığı bir ülkeye yabancı yatırımcı gelir mi? Gelmez. Daha üzüntü olanı ise Memduh Boydak'ın hukuksuz gözaltına alınmasıyla ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu çıkıp bir açıklama yapmadı. Buda ayrı bir üzüntü duyulacak bir durum. Masanın altına saklanarak demokrasiye sahip çıkılmaz." vurgusu yaptı.

'ÜLKEDE TERÖR KOL GEZERKEN POLİSLERİN OKUL BASMAYA GÖNDERİLMESİ UTANÇ VERİCİ'

Ülkenin karanlık bir süreçten geçtiğini hukukun ayaklar altında olduğunu dile getiren Kara, iktidar için denizin dibi göründüğü için korkuya bağlı her türlü çılgınlığı yapabileceklerinin altını çizdi.

Ülkede terör kol gezerken dolar 3 lirayı geçerken ülkeyi yönetenlerin polisleri okul basmaya göndermesinin utanç verici olduğunu ifade eden Kara, siyasi iktidara şirin görünmek için emir erliği yapan bürokratların hukukun önü açıldığında hepsinin en ağır şekilde ceza alacağını hiç bir zaman unutmaması gerektiğini kaydetti.

7 Haziran seçimleri öncesi eski Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan'ın "Konya kabul etmedi, Antalya'dan aday oldu" açıklamasına karşı kendisine dava açtığını hatırlatan Kara, "Elvan'ı 1 Kasım seçimlerinde de Konya yine kabul etmedi. Konya'ya geri dönemiyor. 7 Haziran'da Konya'dan ithal gelen Elvan bu seferde Mersin'e gönderildi. Elvan yine Konya'dan aday olamadı." ifadesinde bulundu.