7 Haziran seçimlerinde CHP'den 1. sıra milletvekili seçilen Dr. Niyazi Nefi Kara, halkın sorunlarının çözüme kavuşması için her zaman Meclis'te gören gözü duyan kulağı olacağını söyledi.

Bugüne kadar hep halkla iç içe yaşadığını ve halk arasında 'halkın doktoru' ismi ile bilindiğini belirten Kara, hiçbir zaman milletvekili unvanına ihtiyaç duymadığını, bugüne kadar siyasi iktidar tarafından ötekileştirilen sessiz çoğunluğun sesi olmak için Meclis'e girdiğini kaydetti. Antalya'nın ekoturizm alanlarının korunmasında da her zaman halkın sesi olacağını belirten Kara, dünyanın sayılı alternatif turizm alanlarından biri olan Alara Çayı'na HES yapılmasına karşı olduklarını söyledi.

Kara, mazbatasını aldıktan sonra Manavgat'ta 9. Belenobası Karpuz Festivali'ne katıldı. Festivalde tebrikleri kabul eden Kara'yı 7 Haziran seçimlerinde AK Parti'den 6. sıra milletvekili adayı olarak yarışan ve seçilemeyen eski İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın da tebrik etti. Ekoturizm alanlarının korunması noktasında Manavgat'ta Ahmetler Kanyonu'na HES yapılmaması noktasında Ahmetlerlilerin iyi bir direniş ve dayanışma göstererek çevre değerleri ve su kaynaklarını korunması noktasında Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Kara, "Ekoturizm alanlarının bozularak HES yapılmasına karşıyız. Antalya'nın sayılı ekoturizm alanlarından biri olan Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park alanı bölgesi ile Alara Çayı üzerinde Uçansu Şelalesi'nin bulunduğu yerlere HES yapılması bölgenin ekolojik yapısı, su kaynakları ve endemik bitki çeşitliliğini yok edecektir. Alara Çayı üzerine 11 HES yapılmak isteniyor. Ekoturizm alanlarının korunması noktasında her zaman halkımızın sesi ve soluğu olacağız. Asırlarca özgürce akan derelerimizin önüne set vurdurmayacağız." dedi.