CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, KPSS operasyonuyla ilgili, 17/25 Aralık operasyonu olmasaydı uyumaya devam edeceklerini, bunların soruşturulmayacağını söyledi. Serindağ, "Mesele paralel falan değil, mesele AKP'nin foyasının ortaya çıkarılmasıdır. Dönemin başbakanı, içişleri bakanı, adalet bakanı operasyona dahil edilmelidir. Kimse zorla gidip o makama oturmadı." dedi.

Serindağ, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına değinen Serindağ, gündem oluşturmaya çalıştığını söyledi. Erdoğan'ın, Ergenekon ve Balyoz açıklamalarını hatırlatan Serindağ, CHP olarak kendilerinin aldatılmadıklarını ifade etti. "Bir kumpas varsa ki genellikle kumpas kabul ediliyor. Savcısından habersiz kumpas olamaz. Bu davaların savcısı olduğunu alenen söylemiştir." diyen Serindağ, Ankara kulislerinde Erdoğan'ın İlker Başbuğ'un neden tutuklanmadığına ilişkin tepki gösterdiğinin konuşulduğunu aktardı.

"Sayın Cumhurbaşkanı birgün Kabataş'ta da yanıltıldığını söyleyebilecek mi?" diye soran Serindağ, "Kabataş olayında da ne zaman aldatıldığını söylecek? Yine camide içki içilmesi konusunda da Gezi olayında da sizi aldatmış olmasınlar. Eğer samimi ise tüm mağdurların maddi ve manevi haklarını iade için gereğini yapmalıdır." diye konuştu.

Bu kadar kolay aldatıldığını söyleyen birinin, milletten özür dileyip istifa etmesi gerektiğini vurgulayan Serindağ, davaların savcısının bu sözleri söyleyemeyeceğini, söylese bile samimi olmayacağını söyledi. Kenan Evren'in silahla yaptığını şu an Erdoğan'ın silahsız yaptığını dile getiren Serindağ, şu an ara rejim dönemi yaşandığını ve hukukun ayaklar altında olduğunu ifade etti. Bir darbe yaşandığını belirten Serindağ, Cumhurbaşkanının meşruiyetinin tartışılır hale geldiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı ile hükümet arasındaki tartışma konusundaki bir soruya Serindağ, "İbretle izliyoruz. Anayasa ortadadır. Onların iç sorunu gibi görünüyor ama biz de izliyoruz." karşılığını verdi. KPSS operasyonuyla ilgili soruya da Serindağ, "KPSS kaldırma hazırlığı olduğu basında yer aldı. Bunlar 2010 yılında gündeme geldi. 5 yıl üzerinden geçti. O zamanki başbakan talimat verdim demişti ama bir şey çıkmadı. Şimdi operasyon yapılıyor. Kim suç işlemişse gereği yapılmalı. Görevi kim savsakladıysa o zamanın başbakanı dahil herkes hesabını vermelidir. 17/25 Aralık operasyonu olmasaydı, uyumaya devam edeceklerdi, bunlar soruşturulmayacaktı. Milletin bunu bilmesi lazım. Mesele paralel falan değil, mesele AKP'nin foyasının ortaya çıkarılmasıdır. Dönemin başbakanı, içişleri bakanı, adalet bakanı operasyona dahil edilmelidir. Kimse zorla gidip o makama oturmadı." şeklinde konuştu.