CHP Genel Sekreteri ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, izlediği dış politikadan vazgeçmesi gerektiğini belirterek, “Sayın Davutoğlu’nun, hükümetin ivedilikle bu yanlış, öngörüsüz dış politikadan vazgeçmesi lazım. Bu bir derin stratejik politika değil, bu bir derin kepazeliktir. Bu derin kepazelikten Türkiye’nin vazgeçmesi lazım.” dedi. Tekin, Suriye sınırına duvar örüleceği yönündeki değerlendirmelerle ilgili olarak da, “Bana kalırsa öncelikle hükümetle IŞİD arasında bir duvar örmek gerekiyor.” dedi.

Genel Sekreter Tekin, CHP İzmir İl Başkanlığı’nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulunduğu bir basın toplantısı düzenledi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç’ın, Bakanlar Kurulu toplantısından sonra yaptığı açıklamada, Suriye sınırına duvar örüleceğini söylediğini hatırlatarak, “Sayın Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası adeta bizim aklımızla oynarcasına, 900 kilometrelik sınırın önümüzdeki günlerde duvar örülerek yeniden güvenlikli hale geleceğini ifade etmiştir. Aslında bana kalırsa öncelikle iktidarla IŞİD arasında bir duvarın örülmesi gerektiğine inanıyoruz. Eğer iktidar, hükümet IŞİD’le kendi arasında bir duvar örmediği sürece kendilerinin aşmış olduğu, bugün güvenlikli bölgeyi aratacağız dedikleri 900 kilometredeki güvenlik duvarlarının bir anlam ifade etmeyeceğini hepimizin bilmesi gerekiyor. Sayın Davutoğlu’nun, hükümetin ivedilikle bu yanlış, öngörüsüz dış politikadan vazgeçmesi lazım. Bu bir derin stratejik politika değil, bu bir derin kepazeliktir. Bu derin kepazelikten Türkiye’nin vazgeçmesi lazım, aksi takdirde önümüzdeki süreçte yaşanacak olayların hangi boyutta olduğunu bizim bile tahmin edemeyeceğimiz bir ortamda yaşıyoruz.” diye konuştu.

'İSTİHBARAT ÖRGÜTLERİ BİLMİYORSA VAY BİZİM HALİMİZE'

Özellikle İstanbul ve diğer büyük şehirlerde çok ciddi yoğunlukta bir örgütlenme olduğunu ileri süren Gürsel Tekin, “Bayram günü İstanbul’un orta göbeğinde cihat çağrısı yapanları bütün gazeteler görüyor da eğer bu ülkenin kurumları, bu ülkenin istihbarat örgütleri görmüyorsa vay bizim halimize. Keşke bütün bu meseleler, bu operasyonlar bu sorunlar yaşanmadan yapılabilseydi. 32 tane gencecik çocuğumuz, buradan Suruç’a giderken onlarca ilde operasyonlarla, aramalarla karşı karşıya kalırken buradaki bu terör örgütü mensuplarının gözetim altında olmamasının büyük bir zafiyet olduğunu, elbette bu operasyonların yapılmasına itiraz yok ama bu sorunlar yaşandıktan sonra operasyonların yapılmasının anlamsız olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi.

CHP’NİN 14 İLKESİ VE KOALİSYON TARTIŞMALARI

CHP’nin koalisyon için ortaya attığı 14 ilkeyi hatırlatan Tekin, “Tabanından tavanına kadar CHP, son derece ilkesel 14 maddeyi kamuoyuyla paylaştı. Sayın Davutoğlu’nun ısrarla, ivedilikle, ‘Bir hükümet kuralım’ çabasına rağmen AKP’de bir sorun olduğunu da bilmenizi istiyorum. CHP’de böyle bir sorun yok. Biz çok şeffaf götürmek istiyoruz. Böyle arka kapılar ardında değil, tam tersine 77 milyon yurttaşımızın da rahatlıkla bileceği, net olarak taleplerimizi ilettik ve bu talepler sadece CHP’nin talepleri değil, aynı zamanda Türkiye’nin talepleridir. Yanlış dış politika, hukuk sistemi, iç güvenli,k bütün bunlar CHP’nin vazgeçilmezleridir. Bu vazgeçilmezleri kabul ederlerse elbette, neden olmasın, Türkiye sahipsiz kalsın istemeyiz.” dedi.

'ERKEN SEÇİMDEN KAÇMAYIZ'

CHP’nin genel seçimden sonra yapılan beş kamuoyu yoklamasında oyunu yükselten tek parti olduğunu söyleyen Tekin, “Biz erken seçimden kaçabilecek bir siyasi parti değiliz ama Türkiye’de bir yangın var. Bütün bu yangın ortamında bir erken seçimin Türkiye’ye çok yarar sağlamayacağını hepimiz çok iyi biliyoruz ama ısrarla siyasi partiler erken seçim derse hodri meydan tabii ki. Biz de erken seçime hazır olduğumuzu söylüyoruz.” şeklinde konuştu.