CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun danışmanı Erdoğan Toprak, “CHP olarak ben bu ülkede aç bir insan, bu ülkede açlıktan ölen bir bebek bırakmayacağım. AKP iktidarında, bu ülkede bebekler açlıktan öldü.” dedi.

Özel bir televizyon programına katılan Erdoğan Toprak, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Toprak, “2 ikramiye ekonomiyi batıracaksa vay bu ülkenin haline, bırakın batsın. Biz ‘17 milyon yoksulumuz var’ diyoruz, emekliye 2 bayram ikramiyesi vereceğiz diyoruz, iktidar ‘nereden bulup vereceksin’ diyor. Ben dilerdim iktidar ‘17 milyon yoksul yoktur kardeşim’ desin. Demiyor, ama herkes bilsin biz 17 milyon vatandaşımızın tenceresini kaynatacağız.” açıklamasında bulundu.

CHP iktidarında yardımları kesmeyeceklerini vurgulayan Toprak, şöyle devam etti: “Bu yardımları 2 misline çıkartacağız. Yardımları devam ettireceğiz. Ben eğer vatandaşımdan vergilerini ödemesini, askere gitmesini istiyorsam, evladını askere göndermesini istiyorsam o vatandaşımın milli gelirden payını da vermek zorundayım. Onun için onların yardımına dokunmayacağım bilakis 2 misline çıkaracağım. CHP olarak ben bu ülkede aç bir insan, bu ülkede açlıktan ölen bir bebek bırakmayacağım. AKP iktidarında bu ülkede bebekler açlıktan öldü, süt bulamadığı için öldü. Benim önceliğim önce yoksul vatandaşımın yoksulluğunu ortadan kaldıracağım.”

“DIŞ POLİTİKADAKİ YANLIŞLIK TÜRKİYE’DEKİ KAYNAĞIN DA KESİLMESİNE NEDEN OLDU”

Erdoğan Toprak, Türkiye’nin kaynak konusunda sorunu olmadığına dikkat çekerek, “Sadece kaynağı nereye harcayacağı konusunda sorunu var. Biz yandaşa değil, vatandaşa kaynak kullanacağız.” dedi. Türkiye’nin dış politikasındaki yanlışlığın Türkiye’deki kaynağın da kesilmesine neden olduğunu ifade eden CHP’li Toprak, sözlerini söyle sürdürdü: “ 2010’da Suriye kapısından Ortadoğu ülkelerine, yani Libya’ya, Suriye’ye, Irak’a veya başka ülkelere 110 bin tane TIR geçmiş. O, 110 bin tane TIR ile 16,5 milyar dolarlık bir ihracatımız olmuş. 16,5 milyar dolarımız 2013’te sıfıra düşmüş. Niye? Suriye’de girdiğimiz yanlış bir dış politika yüzünden. Yani bir kişinin yanlış bir dış politikasındaki ben merkezli egosundan dolayı 16,5 milyar dolar kaynağımız kesilmiş. Eğer biz doğru bir dış politika uygularsak o ülkeye biz ihracatımızı yaparsak hem işsizliği aşağı çekmiş oluruz, hem de bu tip kaynağın bu ülkeye girmesini sağlarız. İşsizlik hiçbir zaman 6 milyon 200 bin insanımız işsiz olmaz.”