CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, "Halkımız 45 günlük hükümet kurma sürecinde neler yaşandığını ve kimlerin ülkeyi seçime götürdüğünü gayet iyi görmektedir ve bunun sorumlulularını cezalandıracaktır." dedi.

Beylikova İlçe Merkezi ile Yukarıiğdeağacı, Gökçeayva, Yeniyurt ve Emircik mahallerini ziyaret eden Çakırözer, koalisyon kurma çalışmaları sırasında yaşananlar ve CHP'nin tutumu konusunda vatandaşları bilgilendirdi. Çifteler'de Şehit Uzman Çavuş Muhammet Turan'ın cenaze töreninin ardından Beylikova'ya geçen Çakırözer, "Öncelikli dileğimiz ülkemizin bir an önce huzura ve barışa kavuşmasıdır. Derhal ülkemizin sorunlarını çözecek bir hükümet kurulması için biz CHP olarak tüm iyi niyetimizi ortaya koyduk. Seçimden sonra bir uzlaşı sağlanması adına tüm özveriyi gösterdik. Ancak AKP bu görüşmeler esnasında oyalama taktiği güderek sonunda seçim hükümetini önerdi. Baştan beri kafalarında seçime gitmek vardı." ifadelerini kullandı.

'EMEKÇİNİN VE EMEKLİLERİN SORUNLARI ARTIYOR'

Görüşmelerde CHP'nin tutumunun ayrıntılarını da anlatan Çakırözer, "Biz masaya emeklinin, çiftçinin, taşeron işçisinin kısaca sıkıntıya düşmüş tüm kesimlerin sorunlarına çare olabilmek için oturduk, Biz öncelik ülkemiz, öncelik barışımız ve huzurumuz dedik.” diye aktaran Çakırözer sözlerine şöyle devam etti: "Ancak biliyorum ki bu çözümsüzlüğe sebep olanların kim ve kimler olduğu vatandaşlarımız tarafından da çok iyi biliniyor. Ben halkımızın sağduyusuna güveniyorum. Ülkemizi kimin seçime götürdüğünü gayet iyi görüyorlar ve bunun da hesabını sandıkta soracaklardır."

'SEÇİMİN MALİYETİ VATANDAŞIN CEBİNDEN'

Ziyaret gerçekleştirdiği mahallelerde geçimini çiftçilikle sağlayan vatandaşların yüksek girdi maliyetleri ve düşük hububat alım fiyatlarından yakınması üzerine, Çakırözer, "CHP'nin içinde bulunduğu bir hükümet her ne olursa olsun çiftçinin mazot fiyatını 1.5 liraya düşürecektir." dedi.

Erken seçimin maliyetinin eski para ile 2 katrilyon civarında olduğunu belirten Çakırözer, "Bu parayla emekçimize, emeklimize verdiğimiz tüm sözleri tutabilirdik. Zamanında bize kaynak soranlar şimdi erken seçim maliyetini vatandaşın cebinden ödemekten çekinmiyorlar" diye konuştu.