CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın sorumlu olduğunu iddia ederek İslam’ın istifasını istedi. Atıcı, “Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan’ın çığlığını duymuş mudur bilinmez ancak Özgecan’ın çığlığını tüm Türkiye duydu” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Özgecan Aslan’ın öldürülmesinin ardından cenaze evinde yaptığı ziyaretteki ortak söylemin ‘içimiz kan ağlıyor ve geleceğimizden kaygılıyız’ olduğunu ifade etti. Basın açıklamasında aralarında Münevver Karabulut ve kadın cinayetlerini araştırırken ‘dayanamıyorum’ diyerek intihar eden Sosyolog Dicle Koğacıoğlu’ndan söz eden Atıcı, “Bazılarının adını hiç duymadık, bazılarını unuttuk. Bazıları da sessizce öldürülüp, faili meçhul olarak kaldı. Ne mezarı oldu, ne arayanı, ne soranı.” dedi.

“O KOLTUKTA BİR DAKİKA BİLE OTURMAMALIDIR”

Artan kadın cinayetlerinde 13 yıldır iktidarda olan AK Parti hükümetlerini sorumlu tutan Aytuğ Atıcı, “Bundan başta AKP hükümeti ve ‘çocuklarınıza çığlık atmayı öğretin’ diyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı sorumludur. Özgecan 20 yaşında, pırıl pırıl bir üniversite öğrencisiydi. Değil çığlık atmak, tacizcisinin yüzünü tırnaklarıyla parçalamış, biber gazı sıkmış, var gücüyle direnmişti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Özgecan’ın çığlığını duymuş mudur bilinmez ancak Özgecan’ın çığlığını tüm Türkiye duydu. Özgecan’ın katledilmesinde sorumluluğu bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nın o koltukta bir dakika bile oturmamalıdır.” ifadelerine yer verdi.