CHP Milletvekili Ali Rıza Öztürk, Başbakan Davutoğlu’nun Arınç-Gökçek gerginliği için Davutoğlu'nun “Bu tartışma artık kapanmıştır” sözlerini tepki gösterdi. Başbakan'ın görevinin iddiaları kapatmak yerine üstüne gitmek olduğunu kaydeden Öztürk, “Bir baba çocuğu suç işlediği zaman ‘ben bunu kapattım’ deyince kapatılıyor mu? Bu aile içi mesele değil ki.” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan gerginliği değerlendirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun her iki isimle görüştükten sonra “Bu tartışma artık kapanmıştır” sözlerine tepki gösteren Öztürk, “Bu konu aile içi bir konu değil. Söz konusu olan kamunun malı. Tüyü bitmemişlerin yetimlerin hakkı. Parti içerisindeki bir olayla ilgili bir suçlama yapmıyorlar.” dedi. Fethullah Gülen cemaati hakkında ‘terör örgütü’ ya da ‘çete’ olduğu yönünde herhangi bir mahkeme kararının olmadığını ifade eden Öztürk, “Ama kendileri (terör örgütü) diyorlar. Bu harekete karşı operasyon üstüne operasyon yapıyorlar. Melih Gökçek, Bülent Arınç’ı ‘paralel yapı’nın üyesi olmakla suçluyor. Yani o örgütün üyesi olmakla suçluyor. Bence Bülent Arınç’a kadar operasyon yapılmalıdır. O da gözaltına alınmalıdır. Bülent Arınç ise Melih Gökçek’e ‘sen Ankara’yı parsel parsel sattın’ diyor. Kendi tarlasını, bağ bahçesini satmıyor. Bu aile içi bir mesele mi?” diye sordu.

“SEN KİM OLUYORSUN KAPATIYORSUN?”

“Sayın Başbakan'ın görevi bunu kapatmak değildir. Sayın başbakanın görevi bunun üstüne gitmektir. Ülkenin savcıların görevi bunun üstüne gitmektir.” diyen Öztürk, Melih Gökçek’in doğrudan görevden alınması gerektiğini savundu. Arınç ve Gökçek’in birbirlerinin suçlarını itiraf ettiklerini söyleyen Öztürk, “Şimdi ‘ben bunu kapattım’. Sen kim oluyorsun bunu kapatıyorsun yav? Bu bir suçtur. Bir baba çocuğu suç işlediği zaman ‘ben bunu kapattım’ deyince kapatılıyor mu? Bu aile içi mesele değil ki. Karşılığı ceza olan suçlar kapatılmaz.” diye konuştu. Öztürk, şafak vakti alaca karalıkta Bülent Arınç ve Melih Gökçek’in gözaltına alınması gerektiğini savundu.