Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olmaya hazırlanan CHP İzmir 1. Bölge 5. sıra adayı Özcan Purçu, Samsun’un Bafra ilçesinde Romanların yaşadığı Gaziosmanpaşa Mahallesinde Roman havası eşliğinde miting yaptı.

7 Haziran milletvekili seçimlerine az bir süre kala adaylar ve partiler seçim çalışmalarını son sürat sürdürüyor. CHP Samsun milletvekili adayı Hayati Tekin’in seçim çalışmalarında yanında bulunmak için CHP İzmir 1. Bölge 5. sıra adayı Özcan Purçu, Bafra ilçesine geldi. Burada ilk olarak meşhur Bafra pidesini yiyen Purçu ve beraberindekiler, yürüyerek Romanların yoğun olarak yaşadığı Gaziosmanpaşa Mahallesine gitti. Mahalle girişinde davul zurna ve Roman havaları ile karşılanan CHP heyeti ve Roman aday Purçu, oyun havalarına eşlik ederek göbek attı.

Miting alanında coşkulu bir kalabalığa seslenen CHP Bafra İlçe Başkanı Nihat Oktay, seçim çalışmaları hakkında bilgiler aktardı. CHP Samsun milletvekili adayı Hayati Tekin ise yaptığı konuşmada, "Bafra ilçesinde siz Roman kardeşlerimle bir arada bulunmaktan çok mutluyum. Bizim çalışmalarımıza destek için İzmir’den gelen Türkiye’nin ilk Roman milletvekili olmaya hazırlanan CHP İzmir 1. Bölge 5. sıra adayı Özcan Purçu’ya da teşekkür ederim. El ele Meclis'te hepinizin, siz Romanların sesi olacağız. Bu güzel ve heyecanlı kalabalığın karşısında olmaktan büyük gurur duyuyorum. 15 yıl Samsun’da Tekkeköy ilçesinde belediye başkanlığı yaptım. Bu süre zarfında zengin, fakir ve ırk ayrımı yapmadan hizmet verdim. Bundan sonra da sizlere TBMM'de hizmet vermeyi umut ediyorum. Meclis'te güler yüzle karşılanacağınız açık bir kapınız olacak. Milletvekili seçildiğim takdirde Samsun’un, Bafra ilçesinin, bölgemizin, siz Roman kardeşlerimin kaderine el atıp, Samsun'umuzun büyümesi için çalışacağım. Bafralıların ve sizlerin her zaman sözcüsü olacağım." şeklinde konuştu.

Seçilmesi halinde Türkiye’nin Roman kimliği ile Meclis'e girecek ilk milletvekili olmaya hazırlanan CHP 1. Bölge 5. sıra kontenjan milletvekili adayı Özcan Purçu, "Güzel Samsun’un Bafra ilçesinde uzun yıllardır her türlü zorluğa rağmen yaşam mücadelesi veren Roman kardeşlerim, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Milletvekili olmam halinde Meclis'e taşıyacağım ilk konu ise Roman vatandaşlarımın, yani sizlerin barınma, eğitim ve istihdam sorunları olacaktır. 2004’ten bu yana sıkıntılarımızı çözebilmek için büyük mücadele verdik. Mücadelemizde bir tarih yazdık. Hem mutluyuz, hem gururluyuz. CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu toplumsal onurumuzu bize iade ederek, beni sizlerin temsilcisi olarak aday yaptı. Roman açılımı CHP’nin yaptığı açılımdır. Asıl Roman açılımı budur. Halis niyet budur. CHP Genel Başkanımız tarih yazdı. Bütün Roman kardeşlerim şu an tek vücut. Mersin’deki Hasan ağabeyim, Hatay’daki Naci ağabeyim diğer ismini sayamadığım illerdeki birçok kardeşim, bugün Bafra’daki kardeşlerim, ağabeylerim, ablalarım, Türkiye’nin her yerinden yoğun bir sevinç var. Bugünden itibaren Romanlar için yeni bir milat, yeni bir yol, yeni bir harita çiziliyor. Kutluyorum canı yürekten tüm kardeşlerimi, inşallah iyi şeyler bizleri bekliyor olsun, CHP’li kardeşlerimi bekliyor olsun. Sayın Genel Başkanımıza söz veriyorum oylarımızı yükselteceğiz.." diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra Bafralı Romanlar Purçu’ya, 'Romanlar seninle gurur duyuyor' şeklinde slogan atarak, sevgi gösterilerinde bulundular.