CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, özellikle son yıllarda gittikçe artan kadına karşı cinsel, psikolojik ve fiziki şiddetin önüne geçilemez boyuta geldiğini söyledi. Bunun sebebini bazı medya organlarının, siyasilerin, kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının kadınlara karşı cinsel kimlikleri nedeniyle ayrımcılık yapmalarını gösteren Tanal, kadın cinayetlerinin, kadınlara karşı yapılan cinsel saldırıların hiçbir mazereti olmayacağını vurguladı.

Bu suçların aslında bireye değil toplumun belli bir kesimine yönelik olduğunu, bu kesimin ise cinsel kimliği nedeniyle ayrımcılığa uğradığını anlatan Tanal, kadınlara karşı işlenen bu suçların topluma yönelmesi sebebiyle insanlık suçu olarak değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tanal, Meclis Başkanlığına verdiği kanun teklifinde, cinsel saldırı suçunda, 'Cezaların artırılması, zaman aşımına uğramaması, Tahrik indiriminin kaldırılması, Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilememesini' istedi.

Cezaların caydırıcı olması gerektiğini vurgulayan Tanal, Mersin’de üniversiteli Özgecan Aslan’ın vahşice katledilmesini hatırlatarak bu tarz olayların kadını toplumdan ve sosyal hayattan soyutladığını, insanları korkuttuğunu kadınları eve kapatan zihniyeti daha da güçlendirdiğini belirtti ve bu suçlara karşı acilen caydırıcı önlemler alınmasını talep etti.