CHP’nin ekonomi politikalarına yön veren Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, kesin olmayan sonuçlara göre İzmir 1. bölgeden milletvekili seçilerek Meclis’e girdi.

İktisat doçenti de olan Böke, CHP İzmir kontenjanından aday oldu. Seçimlere İzmir 1. bölge 1. sıra adayı olarak giren Böke, Kılıçdaroğlu’nun davetiyle siyasete atıldı. 7 Haziran seçiminin en renkli milletvekili adaylarından birisi olarak gösteren Böke, 43 yaşında ODTÜ iktisat mezunu, Duke Üniversitesi’nden doktoralı bir akademisyen. Bilkent Üniversitesi’nde iktisat dönem başkanlığı yaptı. Bentley Collage’da yardımcı doçent olarak çalıştı. IMF’nin Washington DC ofisinde ekonomist olarak görev aldı. Georgetown Üniversitesi’nde ders verdi. Evli ve iki çocuk annesi olan Selin Sayek Böke, eski Başbakan Tansu Çiller’e benzetiliyor.

1972 yılında doğan Selin Sayek Böke, lise eğitimini 1989 yılında TED Ankara Koleji’nde tamamladı. 1993 yılında ODTÜ İktisat Bölümü’nden lisans diplomasını aldıktan sonra Selin Sayek Böke, 1993-1999 yılları arasında Duke Üniversitesi’nde iktisat alanında yüksek lisans ve doktora çalışmalarını sürdürdü. Bu süre zarfında Duke Üniversitesi’nde ders vermenin yanı sıra Dünya Bankası projelerinde danışmanlık görevlerinde de bulundu. Böke, 2003 yılından beri Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev aldı. 2010 yılında doçent olan Selin Sayek Böke, 2011-2014 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanlığı görevini sürdürdü. 2013-14 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisadi ve İdari Sosyal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. İngilizce bilen Selin Sayek Böke, evli ve iki çocuk annesi.