CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Bank Asya’nın TMSF'ye devredilmesini değerlendirdi. Çıray, “AKP sadece Bank Asya’ya el koymadı, Türkiye’ye de el koydu, Türkiye’nin rejimine el koydu. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, milletinin Anayasası’na el koydu, Anayasa’yı askıya aldı. Bir ‘tek adam’ devleti kurdu ama keser dönecek sap dönecek, bir gün hesap dönecek ve hukuk önünde tarihi bir hesaplaşma olacak.” dedi. Çıray, Twitter fenomeni Fuat Avni’nin, aralarında gazeteci, polis ve adli tıp uzmanlarının da bulunduğu 200 kişinin gözaltına alınacağı ve muhalif medya organlarına el koyulacağına ilişkin iddiaları da yorumladı: “Bazı şeyleri tahmin etmek için Fuat Avni olmaya gerek yok. Türkiye’nin gidişatına baktığımızda, zorbalığın hüküm sürdüğünü görüyoruz. Bu aşamadan sonra bu ülkede antidemokratik olan her şey olabilir.”

CHP Milletvekili ve İzmir adayı Çıray, yaptığı açıklamada, “AKP, Türkiye’nin rejimine, Anayasası’na el koydu. Anayasa’yı askıya aldı. Bir, ‘tek adam’ devleti kurdu. ‘Hukuk benim’ diyen tek adam devleti kurdu. Haber yazan gazetecilere, ‘haber kaynağını açıklamazsan casussun’ diyecek ve onu tehdit edecek bir yapı oluşturuldu.” dedi.

'YABANCI SERMAYE KAÇMAYA BAŞLADI'

Bank Asya’ya el koyulmasının sadece siyasi değil, ekonomik sonuçları da olacağını aktaran Aytun Çıray, “Her geçen gün ‘tek adam’ yönetiminin zorba anlayışı, bir kâbus gibi Türk milletinin üzerine çöküyor. Bank Asya olayı bunlardan sadece bir tanesi ancak Bank Asya’nın sadece siyasi sonuçları olmayacak, aynı zamanda ekonomik sonuçları olacak. AKP’nin bizi içine soktuğu ekonomik kriz derinleşecek, Türkiye’den yabancı sermaye kaçışı olacak ve başladı zaten.” diye konuştu.

'BU SEÇİMLER UÇURUMDAN ÖNCEKİ SON VİRAJ'

Hafta sonu yapılacak genel seçimin Türkiye için uçurumdan önceki son viraj olduğunu belirten CHP Milletvekili Çıray, “Belki de bütün bunların seçimden önce olması hayırlı. Bu seçimler, uçurumdan önceki son viraj. Millet İnşallah bunları sandığa gömecek ve Türkiye yeniden meşru zeminlere geri dönecek.” dedi.

Aytun Çıray, Fuat Avni’nin, aralarında gazeteci, polis ve adli tıp uzmanlarının da bulunduğu 200 kişinin gözaltına alınacağı ve muhalif medya organlarına el koyulacağına ilişkin iddialarını da değerlendirdi: “Bazı şeyleri tahmin etmek için Fuat Avni olmaya gerek yok. Türkiye’nin gidişatına baktığımızda zorbalığın hüküm sürdüğünü görüyoruz. Bu aşamadan sonra bu ülkede antidemokratik olan her şey olabilir. Seçim güvenliğinin dahi tartışıldığı bir ülkede yaşıyoruz. 19. yüzyıla geri döndük. Bir millet düşünün ki her gittiğimiz yerde biz CHP’li siyasetçilere, ‘sandığımızı koruyun’ diye yalvarıyor. Yani millet de sandıktan emin değil. Böyle bir ortamda artık hiçbir şey benim için sürpriz değil ama keser dönecek sap dönecek, bir gün hesap dönecek ve hukuk önünde tarihi bir hesaplaşma olacak.”

'TÜRKİYE’DE MÜLKİYET HAKKI, CAN GÜVENLİĞİ BİTMİŞTİR'

Bank Asya’ya el koyulmasının, Türkiye’de mülkiyet hakkının ortadan kalktığını gösterdiğini iddia eden Çıray, “Türkiye’de mülkiyet hakkı gitmiş, yok. En temel haktır mülkiyet hakkı demokrasilerde. Özendiğimiz batı medeniyeti, mülkiyet hakkı üzerine yükselmiştir. Bir sabah uyanıp da bankana el koyulduğunu görüyorsan, yarın sabah kimin bankasına el koyulacağını bilmiyorsan mülkiyet hakkı bitmiş demektir. Can güvenliği bitmiştir.” diye konuştu.