MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, Türkiye’nin ve Adana’nın en büyük sorununun işsizlik olduğunu vurguladı. Vatandaştan kendisine gelen 100 telefondan 80’nin iş talepleriyle ilgili olduğunu dile getiren Yılmaz, “Peki Türkiye bu işsizlikle boğuşurken, haktan, hukuktan bahsedenler ne yapıyor?” diye sordu.

Meclis kürsüsünden belgeleriyle haykırdığını ve bir milletvekilinin üç oğlu, bir gelini 2 bin 350 lira maaşla özel kadrodan işe alındığını ifade eden Yılmaz, “Yetmiyor, 3 ay sonra devletin özel kuruluşlarına giriyorlar, 6 bin lira maaşla… Bu sayı kaç biliyor musunuz? Son altı ayda bu şekilde alınan işçi sayısı 22 bin civarında. Bizim çocuklarımız iş diye kapı kapı gezerken, AKP milletvekilleri, çocuklarını, yandaşlarını kadrolara dolduruyor. İşte bunların önüne geçeceğiz. İşsizliği çözmek de Devlet sözüdür. Kaynakları doğru kullanarak, istihdama yönelik bir politikayla her yıl 700 bin işsizi iş sahibi yapmaya Devlet Bahçeli söz verdi, bu söz bizim namus sözüdür.” açıklamasını yaptı.

3 Mayıs’ta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıkladığı seçim beyannamesinin Türkiye’nin kurtuluş reçetesi olduğunu belirten Yılmaz, “Vaatlerimiz Adana mavrası değil, Devlet sözüdür.” dedi.

Yılmaz, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerinde esnaf ziyaretleri, kahvehane toplantıları ve seçim bürolarının açılışlarını yaptı. ‘Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek’ adıyla hazırlayıp, kamuoyuna sundukları seçim beyannamesinin toplumun her kesiminde büyük takdir gördüğünü vurgulayan Yılmaz, şunları söyledi: “7 Haziran’da milletimizin desteğini alıp, AKP’nin devletin kurumları, milli ve manevi değerler ile vatandaşlarımızın üzerinde oluşturduğu her türlü tahribatı onaracağız. AKP'nin anti-demokratik, vesayetçi, kayırmacı, hukuk tanımaz, kişi güvenliğini ihlal edici, özgürlükleri kısıtlayıcı bozuk düzenine son vereceğiz.” şeklinde konuştu.

Sosyal yardımların MHP iktidarında artarak devam edeceğini kaydeden Yılmaz, AKP’nin milleti kandırıp, tehdit ettiğine dikkat çekip, şöyle konuştu: “Bugünlerde kapı kapı gezip ‘Efendim biz iktidardan gidersek, evde bakım parası, engelli maaşı, yaşlılık aylığı gider, siz kaybedersiniz’ diyorlar. Allah’tan korkun. Bunu siz cebinizden mi veriyorsunuz? Ahmet Davutoğlu veya Recep Tayyip Erdoğan, bu paraları cebinden verse amenna… Bu devletin verdiği yardımlardır. Seçim beyannamemizde ilan ettiğimiz gibi, ne kadar ihtiyaç sahibi insan varsa, hakkettiği yardımları vereceğiz. İşsiz ve muhtaç her aileye aylık 700 lira vermeyi Devlet Bahçeli taahhüt etti. Bu da bizim şeref sözümüzdür.”