CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iktidar partisi için istediği 400 milletvekili sayısını 335'e indirmesini “Henüz seçimlere daha 59 gün var. O güne kadar ‘ya şu 276’yı verin de fit olalım’ diyecek hale geleceklerdir ama onu da bulamayacaklardır.” sözleriyle değerlendirdi. CHP’nin en kıdemli başkan yardımcısı olduğunu vurgulayan Akkaya, milletvekili aday listesinde yer almamasına rağmen küsmediğini, yollara düştüğünü söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, 7 Haziran genel seçimleri öncesi partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Akkaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘400 milletvekili’ isteyen söylemlerini eleştirdi. “Görünen manzara CHP’nin iktidar olacağı yönündedir” diyen Akkaya, şöyle konuştu: “Çünkü 2-3 aydır AKP’nin sözcülüğünü yapan cumhurbaşkanı ‘400 vekil verin’ söylemiyle dolaşmadığı, çalmadığı kapı bırakmamıştı. Kim kandırdı cumhurbaşkanı bilmiyoruz. Ama dün yaptığı konuşmada ilk önce 367 daha sonra 335’e çekmiş rakamları. Henüz daha 59 gün var seçimlere. O güne kadar ‘ya şu 276’yı (salt çoğunluğu kasdederek) verin de fit olalım’ diyecek hale geleceklerdir ama onu da bulamayacaklardır. Algı oluşturan, farklı anket sonuçları ile sanki tek başına iktidar olacakmış gibi, 400 milletvekili çıkartacaklarmış gibi halkı kandırmaya devam edemeyeceklerini gördüler, anladılar. Güneşi balçıkla sıvayamazsınız. 400’den 335’e 2 ay içinde inebiliyorsa, seçimlere daha 2 ay var, o süreçte rakamı kaça çekeceğini biz de merakla bekliyoruz.”

AK Parti’nin gidici olduğunu söyleyen Akkaya, “Biz de 8 Haziran’da demokrasinin çağdaş ülkeler seviyesine geldiği bir uygulamayı, Türkiye’yi taşeron cumhuriyetinden kurtaracak uygulamaların oluştuğu, emeklilerin gerçekten bayram ettiği, yoksulluğun, yatağa aç girmeyen hiçbir çocuğun olmayacağı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.” diye konuştu.

“LİSTEDE YOKUM AMA YOLLARA ÇIKTIK, ÇALIŞACAĞIZ”

Akkaya, bir gazetecinin, CHP’de aday gösterilmeyen isimlerin küskünlük içerisinde olduğunu söylemesi üzerine, şunları dile getirdi: “4 yıldır CHP’nin en kıdemli başkan yardımcısıyım. Ama listede yer almadım. Dün yollara çıktık. Bugün sizin karşınızdayım. Bizde küskünlük olmaz. Siyaset uzun soluklu bir olaydır. Zaten çıkar peşinde koşanların CHP içinde olmaması lazım. Yani onlar, eğer çalışmıyorsa bize faydası olmaz zaten zararı olur.”

KEDİLİ REKLAM FİLMİNE, ALKIŞLARLA DESTEK

Bir gazetecinin, CHP’nin televizyonlarda yayınlanan ‘trafonun önünden geçen kedi’ figürlü ‘Türkiye Alkışlıyor” isimli reklamını hatırlatması üzerine, partilileri alkışlamaya davet ederek reklamı salonda canlandırdı. Akkaya, şunları dile getirdi: “İlk önce isterseniz o reklamı burada bir yapalım, hep birlikte alkışlayalım arkadaşlar. Dün gene bir yerde 3 saat elektrikler kesilmiş, fabrikalar çalışamamış. Kedi figürü bizim genel merkezin de figürüdür. Şero vardır bizde. Onun ne anlama geldiğini geçtiğimiz seçimlerde gördük. Halkımızı da bu konuda bilinçlendirmek bizim de görevimiz. Biz hayvanları da seviyoruz. Kedi de çok güzel, evcil bir hayvan. Her evde olması gereken hayvanlardan birisidir.”