Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlık konusundaki görüşlerinden kimsenin rahatsız olmaması gerektiğini savundu. Erdoğan, “Herhangi bir siyasi parti için değil, Türkiye için ne düşünüyorsam, ne hedefliyorsam onu söylüyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ziraat Odaları Birliği 26. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, tarımsal milli gelirin artırılması gerektiğini söyledi. 'Tarlada işi olmayanın harmanda gözünün olmadığını' kaydeden Erdoğan, tarım politikalarının bütüncül bir anlayışla ele alınması gerektiğini anlattı. Çiftçiye mazot desteğinin yeni olmadığını belirten Erdoğan, Ziraat Bankası’nın çiftçinin en büyük destekçisi olduğunu ifade etti.

7 Haziran’daki genel seçimlerin hayati önemde olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Herhangi bir siyasi parti için değil, Türkiye için ne düşünüyorsam, ne hedefliyorsam onu söylüyorum.” diyerek yeni Anayasa ve başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini her vesile ile dile getireceğini söyledi. Yeni Türkiye’nin inşası için önümüzdeki dönemin önemli olduğunu düşündüğünü kaydeden Erdoğan, yeni Anayasa'nın ülke için bir zorunluluk haline geldiğini ifade etti. Erdoğan, “Parlamenter sistem, Cumhurbaşkanı'nı doğrudan halkın seçmesiyle birlikte artık miadını doldurmuş oldu. Hiç kimse benim bu tekliflerimden, bu görüşlerimden rahatsız olmamalı. Çünkü ben bunları şahsın için değil, milletim ve ülkemin geleceği için ifade ediyorum. Çünkü damdan düşenim. Damdan düşen bir insan olarak, siyasetçi olarak neyin ne olduğunu da gayet iyi biliyorum.” diye konuştu.