Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin İstanbul’da düzenlediği mitingde “Gece gündüz bir Kasım’a kadar çalışın, dostlarınıza, komşularınıza herkese anlatın. Bir daha bu kardeşinizi Kılıçdaroğlu’na, Bahçeli’ye gitmek zorunda bırakmayın. Bir daha onların 'hayır' diyen sesini duymak zorunda bırakmayın.” dedi.

AK Parti’nin 'Büyük İstanbul Mitingi' Yenikapı Miting Alanı’nda düzenlendi. Mitinge Başbakan Davutoğlu’nun yanı sıra AK Parti İstanbul milletvekili adayları katıldı. Şarkılarla başlayan miting, aday tanıtımı ile devam etti.

Burada konuşan Davutoğlu’nun hedefinde MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Özellikle Bahçeli’ye yüklenen Davutoğlu, şunları söyledi: “7 Haziran’dan sonra 4 siyasi yol kendini gösterdi. 4 siyasi yaklaşım kendini ortaya koydu. Biz AK Parti olarak birlik siyaseti, uzlaşma siyaseti dedik. 7 Haziran’da ‘bir an dahi bu ülkeyi sahipsiz bırakmayız’ dedim. Bir an dahi kimseye oyun oynama fırsatı vermem dedim.

Birlik dedik, uzlaşma dedik ama sizler şahit oldunuz; biz, 7 Haziran’dan bu yana bir saniye dahi bu ülkede boşluk olmasına izin verdik mi? Ülkeyi yönetimsiz bıraktık mı? Elini taşın altına koymakta tereddüt ettik mi? Hiçbir ön şart sunmadan bütün partilere uzlaşma çağrısında bulunduk. Kılıçdaroğlu ne yaptı? Daha ilk günden dedi ki ‘biz bir blokuz’ dedi; CHP, MHP, HDP. Hani biz seçimden önce söylüyorduk, o seçimden sonra da söyledi. Meclis Başkanlığı’nda bunu denediler. Yüzde 41 oyu olan partiyi dışlamak mümkün mü? AK Partisiz bir Türkiye siyaseti mümkün mü? AK Parti olmadan Türkiye’nin kaderini çizmek mümkün mü?”

“Onlarla bu anlayışla hükümet kuramayacağımız ortaya çıktı.” diyen Başbakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Sayın Bahçeli’nin tavrına ne diyorsunuz? Kılıçdaroğlu, 'blok siyaseti' diyor. Bahçeli 'hayır' siyaseti. Bahçeli’nin ağzından hiç 'evet' diye bir şey duydunuz mu? Kendisi evet diyemiyor ya, kitlelere evet dedirtmeye çalışmış. Allah aşkına bir kere de millet için, hayırlı bir iş için 'evet' de. Kendisine ne teklif götürdüysek 'hayır' dedi. Gel dedik, hükümet kuralım; 'hayır' dedi. Gel beraber seçim hükümeti kuralım; 'hayır'. Gel biz hükümet kuralım, destek ver; 'hayır'. Gel beraber erken seçim kararı alalım; 'hayır'. Peki ne yapalım Bahçeli? Köşesinde oturur, 'terörle mücadele et' diye başkasına görev verir. Benim bildiğim MHP’liler ülkelerine asla hizmetten kaçmayacak sorumluluk sahibi insanlardır. MHP tabanından çok olumlu mesajlar aldık ama Bahçeli ‘hayır’ dedi başka bir şey demedi. Ona birinin 'evet' demeyi öğretmesi lazım, da hangi dilde öğreteceğiz bilemiyorum. Milletin dilini kaybeden, milletin lügatini unutan evet diyebilir mi? Ağzından yine hakaretler, küfürler, iftiralar eksik olmuyor. Siyasi nezakettin nasibini almamış. Bayramlık ağzını her açtığında öfke kusuyor. Sürekli kızgın, sürekli öfkeli. Ya bir kere de tebessüm et, bir kere de halk senin mütebessim yüzünü görsün.

BİR TEHDİT SÖZ KONUSU OLDU, HEPSİ ALANDAN ÇEKİLDİ

Bakın şimdi bir tehdit söz konusu oldu, hepsi alandan çekildi. Alana giden bir tek biz varız. 4 -5 gün önce Van’daydım, sonra Mardin’de, sonra İzmir’de, dün Adana’da, bugün İstanbul’da… Meydanlara çıkan tek parti, Türkiye’nin her köşesinde milletle buluşabilen tek parti AK Parti." ifadelerini kullandı.