Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün başlayıp 21 Ocak 2015 tarihlerine kadar sürecek İngiltere ziyaretine çıkıyor. Davutoğlu ardından Dünya Ekonomik Forumu’nun Davos toplantısı için İsviçre’ye geçecek.
İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya gelecek olan Davutoğlu’nun ikili ilişkilerin yanı sıra, Suriye ve Irak’taki durum başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler ile terörizmle mücadele alanında işbirliği konularının ele alınması öngörüldü.
Başbakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada Davutoğlu’nun, Londra’da ayrıca, uluslararası finans ve yatırım çevrelerinin katılımıyla düzenlenecek toplantılara iştirak edeceği, Borsa İstanbul ve Türk İhracatçılar Birliği tarafından, İstanbul Finans Merkezi Girişiminin işbirliğiyle düzenlenecek olan “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör Forumu”na hitap edeceği ve bu etkinlik bağlamında Borsa İstanbul ve Londra Borsası arasında işbirliği yapılmasına dair anlaşmanın imza törenine katılacağı kaydedildi.
Davutoğlu, ziyareti kapsamında, Birleşik Krallık’ın önde gelen düşünce kuruluşlarından biri olan Wilton Park tarafından düzenlenecek bir etkinlikte siyasetçiler, akademisyenler, diplomatlar, basın mensupları ve diğer kanaat önderlerinden oluşan bir gruba da hitap edecek.
Söz konusu etkinliklerde, Davutoğlu’nun Türkiye’nin uzun vadeli ekonomik görünümü ve yapısal reform programı ile bölgesel gelişmeler ve AB ile ilişkileri başta olmak üzere, dış politika gündemine dair kapsamlı görüş ve değerlendirmelerini paylaşacağı ifade edildi.
Başbakan ziyaret kapsamında İngiltere’de yaşayan Türk toplumunun temsilcileriyle de bir araya gelecek.

İNGİLTERE’DEN DAVOS’A GEÇECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Sayın İngiltere’nin ardından, Dünya Ekonomik Forumu’nca Davos’ta her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘G 20 Özel Oturumu’na katılmak üzere, 21 Ocak 2015 günü İsviçre’ye seyahat edecek.
Davutoğlu, 21-23 Ocak 2015 tarihlerindeki Davos programı kapsamında ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) ve Borsa İstanbul’un tertiplediği toplantılara katılarak B-20 gündemi ve ekonomideki gelişmelere dair konuşmalar yapacak ve bazı Devlet ve Hükümet Başkanlarının yanı sıra uluslararası iş çevreleri ve kanaat önderleri ile ikili temaslarda bulunacak.
Davutoğlu, 23 Ocak günü Davos’tan Zürih’e geçerek, İsviçre’de yaşayan Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek, ardından aynı gün yurda dönecek.