AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk defa gece uçuş kapasitesine sahip ambulans helikopteri devreye soktuklarını söyledi. Bu ne demek biliyor musunuz? diyen Davutoğlu, Dünyada sadece 13 ülkede olan bir kapasite, sadece 13 ülkede var, bir de Türkiye'de var. İşte bizim özlediğimiz, 2003'te hayal bile edilmesi mümkün olmayan hedeflere ulaşmış kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu. Bunların hepsi sadece vatandaşlarımızın sağlığı ve sıhhati için. şeklinde konuştu.

Davutoğlu, Sağlık Bakanlığı ambulans dağıtım töreni ile Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi açılışında konuştu. İnsanoğlunun en temel ihtiyacının sağlık olduğunu belirten Davutoğlu, "Sağlık olmadı mı hiçbir şeyin önemi kalmaz. Sağlık olmadı mı yapacağınız hizmeti yapamaz hale gelirsiniz. Onun için devletin birinci ve en önemli fonksiyonu vatandaşlarına sağlık hizmeti sunmaktır." dedi.

1 Ocak 2003 tarihinde bütün Türkiye'de sadece 617 ambulansın bulunduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Şimdi bugün biz bir günde, bütün Türkiye'de, halkımızın sıhhati için devreye soktuğumuz ambulans sayısı 798. Yani Türkiye'nin 2003'teki toplam ambulansından daha fazla ambulansı biz bir günde devreye sokuyoruz. Toplamda da 4 bin 468 ambulans. 2002'de 2003'te, biraz önce Sağlık Bakanımız da vurguladı, hiç ambulans uçağımız yoktu, ambulans helikopterimiz yoktu. Şimdi 4 ambulans uçağımız, 17 ambulans helikopterimiz var. Ta ki 'yolda, dağda kimse kalmasın. Ve kimse doktora yetişememek dolayısıyla yakınlarını kaybetmesin' diye. Ben, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı, annesi 3 yaşındayken, yolda doktora yetişemediği için, Konya'nın köyünden Konya'nın merkezine yetişememiş bir annenin evladı olarak, işte bu Türkiye ile gurur duyuyoruz. Bütün vatandaşlarımıza şu taahütte bulunuyoruz. İnşallah bundan sonra her bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşı, ülkemizin neresinde olursa olsun, hangi şartlarda olursa olsun, karlı bir yerde ise kar paleti taşıyan ambulanslarla, dağda bayırlarda ise oraya ulaşacak helikopterlerle, uzaklardaysa onları getirecek ambulans uçaklarla sağlık hizmeti görecekler. Şimdi bugün devrim mahiyetinde bir adım daha atıyoruz. İlk defa gece uçuş kapasitesine sahip ambulans helikopterimizi devreye sokuyoruz. Bu ne demek biliyor musunuz? Dünyada sadece 13 ülkede olan bir kapasite, sadece 13 ülkede var birde Türkiye'de var. İşte bizim özlediğimiz, 2003'te hayal bile edilmesi mümkün olmayan hedeflere ulaşmış kudretli ve şefkatli Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu. Bunların hepsi sadece vatandaşlarımızın sağlığı ve sıhhati için. 2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti'nin toplam bütçesi 119 milyar Türk Lirasıydı. Şimdi 486 milyar. Ama daha önemlisi sadece sağlığa ayırdığımız sütçe 81 milyar Türk lirası. Yani 2002 bütçesinin bütünü kadar 2015 bütçesine sadece sağlığa kaynak ayırabilen kudretli bir Türkiye var." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, yeni tasarım 112 Acil Servis kıyafeti giydi. Daha sonra telekonferans yöntemiyle Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine bağlandı, hastanenin açılış ve ambulansların hizmeti alım kurdelesini yanındakilerle birlikte kesti.
Tören bittikten sonra alanda bulunanlara hediyeler dağıtan Davutoğlu, ambulans helikopter ile ambulansları inceledi.