Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara’da yapılan saldırı sonrasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine konuştuklarını belirterek, “CHP lideri ‘Konuştuklarımızı söylersem Başbakan zor durumda kalacağı için söylemiyorum’ dedi. Kılıçdaroğlu, blok siyasetinden umudunu kesince şantaj siyasetine başladı. Bildikleri ne varsa söylesinler, açıklasınlar. Bilsinler ki bizim gizlimiz yok.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, partisi tarafından Kayseri’de düzenlenen mitingde halka hitap etti. Miting alanında Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız'ın yaptığı ilk konuşmanın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki kürsüye geldi. Kayseri’de bir lokantada yemek yiyen Başbakan Ahmet Davutoğlu ise bir saatlik gecikmeyle miting alanına geldi.

'HER ŞEHİDİMİZİN KANININ HESABINI DAMLA DAMLA SORACAĞIZ'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e selam gönderen Başbakan Davutoğlu, Hakkari’de terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırı sonrasında 3 askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Davutoğlu, "7 Haziran’dan bu tarafa Türkiye, terörle imtihan ediliyor. Bu saldırılara uğruyor. Polislerimiz, askerlerimiz çeşitli görevlerde olan kamu görevlilerimiz şehit oldu. Yüksekova’da 3 askerimizi şehit verdik. 20 kadar teröristi öldüren askerlerimize söz veriyorum; Her şehidimizin kanlarının hesabını damla damla soracağız. Kurban Bayramı'nda Diyarbakır’da namazı kıldım, Yüksekova’ya gittim. Onlarla karavanaya kaşık salladım. Hala gözlerinde imanla ateşi görüyorum. Askerlerimize, şehitlerimize söz veriyorum. Tek bir terörist kalmayana kadar, tek bir silah Türkiye’ye yöneltilmeyene kadar mücadelemiz sürecek. Biz bu mücadeleyi yaparken kenardan seyredenler var, kaçanlar var. Geçen hafta cumartesi günü sivil halkımız canlı bomba kurbanı oldu. 100 kadar vatandaşımız hayatını kaybetti. Bunların hedefi Türkiye’dir, Kayseri, Diyarbakır, Edirne, Bursa’dır. Bu şehirlerimiz saldırılara karşı dimdik duracak. Burada hedef ülkemizdir, milletimizdir, birliğimizdir, dirliğimizdir. Geleceği yürüyüşümüzün engellenmesidir." şeklinde konuştu.

'KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ’NİN MASKELERİNİ İNDİRMEK İÇİN KONUŞMAYA KARAR VERDİM'

“Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’nin maskelerini indirmek için konuşmaya karar verdim” diyen Başbakan Davutoğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşananlarla ilgili artık konuşacağını ifade etti. Davutoğlu, şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile ortak tavır geliştirmek için çağrıda bulundum. Bahçeli, sorumsuzluğu ile 'hayır' dedi. Kayserililer, Bahçeli'nin ağzından hiç 'evet' duydunuz mu? Bize terörle mücadele için 'hayır' dedi. 'Hükümet kuralım' dedik 'hayır' dedi. 'Erken seçime gidelim' dedik 'hayır' dedi. Sayın Ecevit, koalisyon teklif ettiğinde 'içimize sinmiyor' demişlerdi, 'katil' demişlerdi. Onlarla koalisyon kurdular, bize 'hayır' dediler. Seçim hükümeti kurmaya gittiğimizde, 'gelin terörle mücadele edelim' dedik, 'hayır' dediler. Bu hükümette CHP ve MHP’de birlikte olması gerekirdi. Siz terörle mücadele edin, 'biz kenardan seyrederiz' dediler. Kenardan seyrederken ahkam kestiler.”

'BİLDİKLERİ NE VARSA SÖYLESİNLER'

CHP ve MHP liderlerine bildiklerini açıklama çağrısında bulunan Başbakan Davutoğlu, “Kılıçdaroğlu, Ankara saldırı sonrasında yaptığım davete olumlu cevap verdi. Bir saat görüştüm. Bunu esefle söylüyorum. Bir parti genel başkanı ya da üyesinin yapmayacağı şekilde siyasi malzeme yaptı utanmadan sıkılmadan. Konuştuklarımızı söylersem zor durumda kalacağımızı söylediler. Blok siyasetinden umudunu kesince şantaj siyasetine başladı. Kılıçdaroğlu'nu da Bahçeli'ye de söylüyorum; Bildikleri ne varsa söylesinler, hodri meydan. Terörle ilgili şunları paylaşalım diye bürokratları gönderdim. Devletin istihbarat daire başkanı bilgi sundu. Sandım ki karşımda devlet liderliğini bilen insanlar var. Bilsinler ki bizim gizlimiz yok. Sağımızda solumuzda iki şahitle yürüyoruz yolumuzda. Attığımız her adımdan Allah’a hesap vereceğimizi biliyoruz. Rabbimizden saklamadığımızı -ki saklanmaz- milletimizden de saklamıyoruz. Ne biliyorlarsa konuşsunlar.” ifadelerini kullandı.

“Siyaset ahlak işidir, nezaket işidir” diyen Davutoğlu, “Devlet işlerini görüştüğünüzde muhatabınız güvenmek ister. Dışarıda görüştüklerinizi şantaj malzemesi olarak kullanırsan Sayın Kılıçdaroğlu ve Bahçeli gibi, o zaman bize konuş konuştuğun kadar demek düşer” dedi.

'DEVLET MESELESİNİ GÜNLÜK SİYASET MALZEMESİ YAPACAĞINI BİLEREK HAREKET EDECEĞİM'

CHP lideri ile görüşme yaparken daha dikkatli olacağını dile getiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, bunun sebebini ise şöyle anlattı: "Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum; Bundan sonrada seninle oturup konuşurken aklımda şunu tutacağım: Karşımda konuştuğum devletin meselelerini günlük siyaset malzemesi olarak kullanan kişi olarak göreceğim. Devlet meselesini konuşurken kılı kırk yararak konuşacağım. Hepimiz insanız, insan olmalıyız, ahlaklı olmalıyız, sözümüze sadık olmalıyız. Neymiş beni zor durumda bırakacak şey? Bildiğini söylesin. Tehdit ve şantajla siyaset yapılamayacağını onlara öğreteceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi kitlesi de hicap duymuştur.”

'SURİYE SINIRINDAKİ UÇAK DA OLSA UYARILDIKTAN SONRA DÜŞÜRÜLECEKTİR'

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında düşürülen milliyeti belirsiz insansız hava aracıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, “Suriye sınırımızda güvenlik güçleri milliyeti belli olmayan hava aracını düşürdü. Biz, angajman kurallarını ihlal etmiş olanlara seyirci kalmayacağımızı söyledik. Bir insansız hava aracını düşürdük. Uçak olsaydı da aynı muamelede bulunurduk. Angajman kuralları hangi ülke, gerekçe ne olursa olsun, hava sahamızı, sınırımızı ihlal ederse sınır güvenliğimizi korur, gerekeni yaparız. Herkes ayağın denk alsın” diye konuştu.

'BAHÇELİ KOALİSYON GÖRÜŞMELERİNDE ÇANTAYI BANA DA GÖSTERDİ'

7 Haziran seçimleri sonrasında koalisyon hükümetinin CHP ve MHP’nin tutumları yüzünden kurulmadığını iddia eden Davutoğlu, Bahçeli’nin televizyon programında gösterdiği siyah çantayı koalisyon görüşmelerinde kendisine de gösterdiğini aktardı. Başbakan Davutoğlu, “İçindekileri açmadı. Kağıtları gösterip, 'biz size hayır diyeceğiz' dedi. Her şeyde 'hayır diyeceğiz' dedi. Her şeye hayır diyen bir lider olur mu? Terörle mücadele için bana hayır diyenden terörle mücadele edecek lider olur mu? Seçim hükümetinde milletvekiline baskı kuran ve bakan yaptırmayan liderden terörle mücadele beklenir mi? Bizi sorumlulukta yalnız bırakan Bahçeli’ye destek verecek misiniz?” şeklinde konuştu.

Konuşmasının sonunda partilerinin programlarını Davutoğlu, gelecek yıl atanacak öğretmenlerin tamamının şubat ayında atanacağını duyurdu. Engellilere de yıl sonuna kadar atama sözü verdi.