Başbakan Ahmet Davutoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çankaya Köşkü'nde çocukları kabul etti. Davutoğlu burada koltuğunu Pelinsu Topraksoy isimli bir öğrenciye devretti.

Basın mensuplarının sorularına genellikle uzun cevaplar vermesiyle bilinen Davutoğlu'nun aksine çocuk başbakan çok kısa cevaplar verdi. Bir gazetecinin "Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sorduğu Topraksoy, "Biz sınıf başkanımızı seçtik." şeklinde cevap verdi.

Davutoğlu, salona geldikten sonra çocuklarla tek tek tokalaşarak sohbet etti. Çocukların temsil ettikleri bakanlıklarla ilgili sorular sordu. Ardından çocuklara kısa bir hitapta bulunan Davutoğlu, "Bugün Bakanlar Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırdık." dedi. Davutoğlu ardından çocuklara 3-4 kez Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' sözünü tekrarlattı. Ardından da "Biz Bakanlar Kurulu'na başlarken ve Meclis'te bunu söyleriz." diye kaydetti.

Davutoğlu kısa konuşmasının sonunda da çocukların bayramını tebrik etti.
Davutoğlu ardından da koltuğunu, Demirlibahçe İlköğretim İlkokulu öğrencisi Pelinsu Topraksoy'a devretti. Topraksoy, önce bakanlardan söz aldı. Orman ve Su İşleri Bakanı koltuğuna oturan bir çocuk, kısa bir söz aldı ve "Duyduğum bir şeyi aktaracağım" diyerek "bir yerde kazı yaparken 12 metre uzunluğunda piton yılanı çıktığını" anlattı.

ÇOCUK BAŞBAKAN SORULARI CEVAPLADI

Çocuk başbakan ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin "Başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sorduğu Topraksoy, "Biz sınıf başkanımızı seçtik." dedi. Davutoğlu burada söz alarak "Basın mensupları sizi seviyor. Bize olmadık sorular sorarlar." diye ekledi.

Pelinsu Topraksoy'a bir başka gazeteci ise çözüm süreci ile ilgili ne düşündüğünü sordu. Topraksoy, tek kelime ile cevap verdi: "Kardeşlik."
Ardından bir başka gazeteci ise muhalefet partilerinin seçim vaatlerini, vaatlerine kaynak bulunup bulunamayacağını hem başbakana hem de maliye bakanına sordu. Topraksoy, "Bol keseden harcamamak lazım" derken, maliye bakanı ise kaynak sorusunu "Aslında bulunabileceğini sanmıyorum" diyerek cevapladı.

Ardından Davutoğlu ve çocuk başbakan diğer bakanlarla hatıra fotoğrafı çektirmek için Başbakanlık odasına geçti.