Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim çalışmaları kapsamında partisinin İstanbul Maltepe’de düzenlediği mitingde konuştu. Başbakan'ın konuşmasından önce Mısır'da idam cezası verilen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, AK Parti’nin 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşma dev ekrandan mitinge katılanlara izletildi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Maltepe Meydanı'nda düzenlenen mitingde, partililere seslendi. Davutoğlu, konuşmasının başında muhalefete yüklendi. Muhalefet partisi liderlerine seslenen Davutoğlu, "Eğer millet size emaneti tevdi etmez ise yani seçimi kazanamazsanız, birinci parti olamazsanız istifa etmeye hazır mısınız diyorum. Cevap yok. Ama ben söylüyorum. Aziz İstanbul, son üç seçimde bize emaneti veren İstanbul yanımızda mısınız, arkamızda mısınız, önümüzde misiniz, onun için diyorum ki biz iktidar olamazsak ben bu görevi başka bir asil arkadaşıma veririm, devrederim. Fark ne biliyor musunuz çünkü biz kazanacağımızı biliyoruz. Hiçbirisi iktidar olurum diyemiyor. Çünkü millete güvenmiyorlar." dedi.

"Biz kutlu bir yolun yolcusuyuz" diyen Davutoğlu, şu şekilde konuştu: "Biz diyoruz ki; biz birlik, vahdet, hürriyet, özgürlük, demokrasinin yolcusuyuz. Biz bereketin, birliğin, ekonomik kalkınmanın yolcusuyuz. Biz diyoruz ki; biz kudretli ve şefkatli, izzetli yeni Türkiye’nin yolcusuyuz. Onlar ne diyorlar, onların bir iddiaları yok. Onların bütün derdi sayın Cumhurbaşkanımızla ve benimle uğraşmak. Bilmiyorlar ki biz böyle uğraşmaları çok gördük. Güler geçer yolumuz devam ederiz Allah’ın izniyle. Gelin önce birlikten başlayalım. Bitlis’te ne söylüyorsak Muğla’da onu söylüyoruz. Bitlisli kardeşim, Muşlu kardeşim bizi nasıl karşılıyorsa Uşaklı, Kütahyalı kardeşimiz de öyle kucaklıyor. Mahşeri kalabalıklarla beraberiz, mücadelemizi yürütüyoruz. Ama onlar biz dediklerinde ya bir etnik grubu ya bir mezhebi ya bir bölgeyi kastediyor. Bakıyorsunuz CHP 33 ilde milletvekili çıkaramamış, 33 ilde yok. Bizim 81 ilin 79’unda milletvekilimiz var. Bu sefer 81’de 81 yapacağız inşallah. MHP’ye bakıyorsunuz 45 ilde milletvekilleri yok. Türkiye’nin yarısında ismi olmayan bir hareket kendisine milli bir hareket diyebilir mi? HDP’ye bakıyorsunuz Kürt vatandaşlarımızı istismarla meşgul. Benim o dindar, imanlı Kürt kardeşlerim Kudüs Yahudilerindir diyenlere prim verir mi? Gidip ona bir ders vermez mi. Kudüs Miraç günü bizim mukaddesimizdir diyemeyecek mi? Allah’ın izni ile derslerini alacaklar."

'BÜTÜN MESELEMİZ MİLLİ BİRLİĞİ BERABERLİĞİ İHDAS ETMEKTİR'

Başbakan Davutoğlu, çözüm süreci hakkında şöyle konuştu: "Çözüm süreci bağlamında bütün meselemiz milli birliği beraberliği ihdas etmektir. Bu nifak tohumu ekenlere karşı inadına milli birlik, beraberlik diyecek miyiz? Çanakkale Savaşı'nda, Sarıkamış’ta omuz omuza olanları kimse bölemez ayıramaz. Biz, biz dediğimizde 78 milyonu kastederiz. Başkaları gibi şu veya bu etnik grubu, mezhebi kastetmeyiz. Milli birliğin beraberliğin adresi AK Parti'dir. 780 bin kilometre karelik vatanın teminatı, 78 milyonun kardeş olmasının teminatı AK Parti'dir."

Yassıada’da özgürlük ve demokrasi projesini hayata geçirdiklerini kaydeden Davutoğlu, "Hemen aynı gün iki olay oldu ki ders mahiyetindedir. Bu paralel çetenin savcıları, hani 17-25 Aralık’la darbe yapmak isteyenler, meslekten men edilince dediler ki ‘bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak.’ Yani bana, Cumhurbaşkanımıza, Adnan Menderes'i işaret ediyorlar. Bize şehadet nasip olacaksa millet için, vatan için, Allah için şehit olacaksak bir an tereddüt etmez Hz. Azrail’e vealeykümselam deriz. Bizi akıllarınca korkutacaklar." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdiye kadar Kılıçdaroğlu’ndan 27 Mayıs’ı lanetleyen bir söz duydunuz mu? Çünkü bunların hepsi darbeci. Bahçeli'den duydunuz mu? Adnan Menderes’in şahadetine giden yolda kimin sorumluluğu varsa hepsi tarih önünde hesap verdi, verecek. Biz bunları konuşurken Türkiye’deki darbeden 55 yıl sonra Mısır’da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye modern firavunlar idam cezası verdiler. Burdan Kahire’ye selam olsun. Mursi’ye idam cezası verenler tarihin çöplüğüne atılacak."

'17-25 OCAK KOMPLOLARI'

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında 17 -25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından bahsederken yanlışlıkla 17-25 Ocak dedi. Başbakan Davutoğlu, "17-25 Ocak komplolarına karşı da gereken dersi verdi. Şimdi 7 Haziran’a yürüyoruz. 7 Haziran sadece Türkiye’nin seçimi değildir. Bütün Orta Doğu'nun, Balkanların, Kafkasların, Orta Asya’nın seçimidir." dedi.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Esenler’de şehir parkı yapılacağını ifade eden Davutoğlu, "Esenler’de 8 milyon 700 bin metre kare alanı Esenler Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik Bakanlığımız da kentsel dönüşüm için devrettik. Bütün depreme dayanıklı olmayan binalar yıkılıp yatay mimari ile dikey değil yatay mimari ile bu yeni alana taşınacak. Ve dünyanın en büyük şehir parklarından biri 2 buçuk milyon metrekarelik bir alan Esenler'de kuruluyor." diye sözlerini tamamladı.