Başbakan Ahmet Davutoğlu, özel güvenlikçilerle ilgili yapılacak düzenlemelerde özel güvenlik elemanlarının mağdur edilmeyeceğini söyledi. Davutoğlu, "Sadece kritik kamu kurumlarında adliye gibi, havaalanları gibi özel düzenlemelere gidebiliriz. Oradaki de yine özel güvenlik elemanlarının hiç birisinini herhangi bir şekilde mağduriyetleri de olmayacak." diye konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamu işçilerine yönelik yeni ücret artışlarını açıkladı. Çankaya Köşkü'nde sendika temsilcileri ile görüştükten sonra çerçeve anlaşma protokolünü imzalayan Davutoğlu, kamuda çalışan işçilerin toplu iş sözleşmesine esas teşkil edecek çerçeve anlaşma protokolü basın toplantısı ve imza töreninde konuştu. Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile sendika temsilcilerinin yaptığı görüşmede alınan kararları aktardı.

Davutoğlu’nun açıklamasının ardından protokol oradaki temsilciler tarafından imzalandı. Davutoğlu bu sırada da özel güvenlikçilerin durumu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Davutoğlu, “Özel güvenlik elemanı olarak çalışanların hiçbirisi mağdur edilmeyecek. Hiçbir şekilde çok ihtiyaç hissedilen alanlarda atılacak adımlar olur. Var olan statüyle çalışanların o statüde devam etmesi olur. Sadece kritik kamu kurumlarında adliye gibi havaalanları gibi özel düzenlemelere gidebiliriz. Oradaki de yine özel güvenlik elemanlarının hiç birisinini herhangi bir şekilde mağduriyetleri de olmayacak. Herhangi bir geniş kapsamlı bu anlamda bir düzenlemeyle etkilenme de söz konusu olmayacak. Kritik olan kurumlarda bazı tedbirler alınacak. Ama kimse bundan olumsuz etkilenmeyecek. Bunu da ifade edeyim ki bu özellikle üzerinde durulan bir husustur. Kamuoyunda yanlış bilgilendirmelerle kimse tedirgin olmasın.” dedi.

Davutoğlu ardından sendika temsilcileri ile fotoğraf çektirdi.