Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin gerçek büyüme motorunun insan kaynağı ve demokrasisi olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Demokrasimizi koruyup insan kaynağını hareket geçirdiğimizde Türkiye’nin büyümesini engelleyecek hiçbir güç olamaz.” dedi.

İstanbul’da İMES Sanayi Sitesi yönetimi ile kahvaltıda bir araya gelen Ahmet Davutoğlu, Türkiye’nin ekonomik yapısıyla ilgili değerlendirmeler yaptı. Dışişleri Bakanı iken bir anısını anlatan Davutoğlu, “Avrupa’da bir toplantıda Türk ekonomisi üzerine bir konuşma yaptığımda 2010 yılında önemli bir finans kuruluşunun yöneticisi şöyle bir soru sordu; Dünya ekonomisi daralırken Türk ekonomisi büyüyor. Siz bunu nasıl sağlıyorsunuz? Hangi kaynakları kullanıyorsunuz? Dedim ki ‘bizim çok büyük doğalgaz ve petrol kaynaklarımız yok. Başka ülkelere olduğu gibi bize milyarlarca bazen yüz milyarlarca dolar dışarıdan kaynak aktaran da yok. Fakat bizim öyle bir kaynağımız var ki hiç tükenmiyor. O, insan kaynağı. Türkiye’nin gerçek büyüme motoru insan kaynağı ve demokrasisidir. Demokrasimizi koruyup insan kaynağını hareket geçirdiğimizde Türkiye’nin büyümesini engelleyecek hiçbir güç olamaz.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin emeğiyle, alın teriyle, üreterek ve ihracat yaparak büyüdüğünü söyleyen Davutoğlu, “Biz emeğimizle, alın terimizle çalışarak, üreterek, ihracat yaparak büyüdük. Dıştan gelen kaynaklarla büyüme yolunu tercih etmedik. Türkiye’nin kendi insanının birimi, tecrübesi ve niteliğini değiştirerek, dönüştürerek büyümeye gayret ettik. Bu anlamda da tamamıyla Türkiye’ye has bir büyüme modelini gerçekleştirdik. Biz sadece birkaç şehrimizin değil, bütün şehirlerimizin katkısıyla büyüdük. Son 13 yılda bütün vilayetlerimizde olağanüstü bir büyüme performansı sergilendi.” ifadelerini kullandı.

‘BİZ, TAAHHÜDÜMÜZÜ YERİNE GETİRİRİZ’

Seçim beyannamelerindeki her hususu uygulamaya koyduklarını savunan Davutoğlu, “7 Haziran’a giderken bin 100 liranın altındaki emeklilerimize yıllık bin 200 lira ek destek sağlayacağız’ dedik. 1 Temmuz’da uygulamaya koyduk. Doğum hediyesi vereceğiz’ dedik, şu ana kadar 350 bini aşkın anneye doğum hediyesi verdik. Yani 7 Haziran seçimlerinin neticeleri şöyle veya böyle oldu diye taahhütlerimizi 1 Kasım’a ertelemedik. Taahhüt ettik mi vaktini veririz ve o taahhüdü yerine getiririz.” dedi.