Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Dünyanın en güçlü padişahları, dünyanın en güçlü sultanları da gün geldi o emaneti Yüce Allah’a teslim ettiler. Elbette ki padişahlar da bir gün gider. Saraylar da bir gün yıkılır. Geriye halk kalır. Halkın iradesi kalır.” dedi. Elazığ’da partisinin düzenlediği mitingde partililere seslenen Demirtaş; “Bunlar da gidecek. Kenan Evren’e güvenip, onun darbe anayasasına güvenip ülkeyi demokratikleştirmeyenler günü gelir giderler. 7 Haziran onun günü olacak. İnşallah. Artık AKP’nin böyle bir kaydıraktan aşağı kayar gider gibi gidişini izleyeceğiz. Hiç de üzülmeyeceğiz. Süper olur, süper. Arkalarından el sallayacağız. Süper olur gidişleri göreceksiniz. Öyle bir süper gidecekler ki neye uğradıklarını şaşıracaklar. Yerine Allah izin verir, halk destek verirse yerine bir demokratik iktidar inşa edeceğiz.” dedi.

'YİYİN KUDURANA KADAR YİYİN. 7 HAZİRAN DA GELECEK'

Demirtaş partililerinden birinin rahatsızlanması üzerine olay yerine bir ambulans istedi. Alanda ambulansın olmadığını öğrenince Elazığ Valisi’ne seslenen Demirtaş; “Bak kardeşim. Burası benim memleketim. Elimi cebime koyar korumasız da sokaklarında dolaşırım. Kendi vatanımdır, kendi memleketimdir. Fakat dün başbakan geldiğinde yani AKP genel başkanı geldiğinde sen neredeyse onun yoluna yatıyordun. Ama bugün benim konvoyuma eskort bile vermedin. Buraya bir ambulans bile göndermemişsin. Ölüm de var, ölüm de. Hepimiz bir gün ölüp Allah’ın huzurunda hesap vereceğiz. Bu da sana eleştirimiz olsun Vali Efendi. Bunlar devletin bütün imkanlarını kendileri için kullanıyorlar. Devlet onların malıdır, babalarından dedelerinden miras kalmış gibi yiyorlar. Yiyin kudurana kadar yiyin. 7 Haziran da gelecek. O günü de göreceğiz inşallah.” şeklinde konuştu.

'DEVLETİN PARASIYLA MİTİNG YAPIYORLAR'

“Öncelikli hedefimiz barış olacak. Yani dağlarımızda kurşun sesi değil kuş sesi olsun. Dağlarımızda ölüm korkusu değil, dağlarımızda bahar havası olsun istiyoruz. Bunu inşallah en kısa sürede sağlayacağız.” diyen Demirtaş sözlerine şöyle devam etti: “Asla çözüm sürecinden barış sürecinden vazgeçmeyeceğiz. İstikrarımızı huzurumuzu sağlayacağız ki bizler bu ülkede adil, eşit, kardeşçe bir yaşamı kuracağız ki karnımız doysun, göç etmeyelim. Niye bu güzel vatanı bırakıp gitsinler? Niye burada kardeşlerimin karnı doymasın. Neden göç etmek zorunda kalsınlar. Bizim çözüm önerilerimize karşı bir şey söylemiyorlar. Adaletsiz eşitsiz bir seçim yarışı içinde kampanyayı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanı bir yandan onun küçüğü bir yandan devletin bütün imkanların sonuna kadar kullanıyorlar. Devletin parasıyla miting yapıyorlar. Dün burada mitingi yaptı. Ben sormak istiyorum. Sayın Davutoğlu dün burada yaptığın mitingi kendi partinin parasıyla mı yaptın? Devlet parasıyla mı? Açıkla bunu. Her yere başbakanlık uçağıyla gidiyorsun. Başbakanlık uçağıyla parti çalışması yapmak hem suçtur. Hem haramdır. Kul hakkıdır. Kul hakkı. Kul hakkı yiyorsunuz. Biz payımızı helal etmiyoruz. Bizim payımız var bindiğin uçakta. Yaptığın mitingde harcadığın parada bizim de payımız var. Helal etmiyoruz sana. Bu dünyada da ne öbür dünyada helal etmiyoruz. Ne cumhurbaşkanına, ne başbakana.”

Demirtaş konuşmasının ardından Elazığ’dan ayrıldı.