Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Demirtaş, 7 Haziran Pazar günü seçim olacağını hatırlatarak "Her şeyden önce unutulmasın ki 7 Haziran'da seçim olacak. Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz." dedi.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın katılımıyla İnşaat Mühendisleri Odası’nda milletvekili adayları ve kampanya konsepti tanıtıldı ve seçim şarkısı çalındı. Program başlangıcında 24. Dönem Meclis'te milletvekilliği yapanlara plaket taktim edildi. Daha sonrasında seçim sloganı ve seçim şarkısının tanıtım videosu izlendi.

Program esnasında konuşan Demirtaş, milletvekili adylarına seslenerek, "Tanınmayan aday değilsiniz. Her biriniz bu zorlu mücadeleye hayatlarınızı katarak bugünlere geldiniz, halk sizi tanıyor. Halk sizin mücadelenizi sizin yanınızda omuz omuza yürürken sizi tanıyor. Seçim kampanyasında bir kez daha HDP’nin ne olduğunu, HDP’nin Türkiye’deki tek kurtuluş umudu olduğunu bu ince çizgiyi anlatmak zorundayız." diye konuştu.

7 Haziran'da seçim olacağını hatırlatan Demirtaş, "Her şeyden önce unutulmasın ki 7 Haziran'da seçim olacak. Seçime gidiyoruz, savaşa gitmiyoruz. İktidar panikledikçe gerilim tansiyon yaratmak isteyecektir. Ama biz bu antidemokratik seçim yarışına rağmen bize dayatılan seçim barajı ve adaletsiz hazine yardımı devletin bütün imkanlarını, Cumhurbaşkanlığının bütün imkanlarını da dahil olmak üzere tek bir partinin iktidar partisinin emrine sunulduğu şu seçim ortamında bile demokratik yarıştan vazgeçmeyeceğiz." ifadesinde bulundu.

Hiçbir partiyi düşman olarak görmediklerini, sadece siyasi rakip olduklarını belirten Demirtaş, "Bizim siyasi rakibimizdir. Bizim dışımızdaki hiçbir partinin adayı bizim düşmanımız değildir. Tamamıyla insani, dostane ilişkiler üretmek bu seçim kampanyasını yürüteceğiz. Biz fikirlerimizle varız. Biz Türkiye’yi düzlüğe, özgürlüğe çıkaracak projelerimizle varız. Ne kadar tahrik etmeye çalışırlarsa çalışsınlar. Siz Türkiye’nin ana renkleri olarak, ana nehirleri olarak dille 7 Haziran’da denize atmak için sabırla sükûnetle, ısrarla, Zaza ve Laz inadıyla çalışarak ulaşacaksınız." diye konuştu.

'7 HAZİRAN AKŞAMI SANDIKLAR AÇILDIĞINDA TÜRKİYE ARTIK BARIŞA DOĞRU YELKEN AÇMIŞ OLACAK'

Halklarına verdiği sözler olduğunu hatırlatan Demirtaş, büyük hayalleri olduğundan bahsetti. Demirtaş, yıllarca yürütülen mücadele gelenekleri, mirasları var olduğunu belirterek, "7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında Türkiye artık barışa doğru yelken açmış olacak. Türkiye artık istikrara doğru yelken açmış olacak. Bütün kaygıları giderecek bir seçim sonucu ortaya çıkaracağız. Çünkü HDP’nin başarısı artık sadece HDP’nin başarısı değildir. Suriye’den Yemen’e kadar Lübnan’dan Libya’dan Irak’a kadar bütün ezilen halkların başarısıdır." şeklinde konutu.

Demirtaş, konuşmasını şöyle tamamladı: "7 Haziran akşamı sandıklar açıldığında herkes HDP’nin meşesinin yapraklarının, morun, kırmızısının, sarısının rengiyle büyülensin istiyoruz. O akşam köylüler, işsizler, kadınlar, yoksullar, iş verenler içlerine huzur dolmuş bir şekilde bu ülkede bizler kardeş kavgasını bitirecek, bizler diktatörlük dayatmasını sonlandıracak, bizler bu ülkede açlığı yoksulluğu bitirecek güne başladık desinler. 7 Haziran akşamı bütün Türkiye aynı heyecanı yaşasın istiyoruz. Oy veren de vermeyen de o akşam huzurlu mutlu olsun istiyoruz. HDP bunu sağlayacak. O nedenle HDP, sadece HDP’nin değil bütün ezilen halkların başarını ilan etmiş olacak."

'HDP’NİN ADAYLARI TANITILDI'

Konuşma sonrasında bölge bölge milletvekili adayların tanıtımı yapıldı. Tanıtım esnasında Fırat, Amed, Botan, Serhat ve Dersim diye adlandırılması dikkat çekti.

HDP’nin milletvelikili tanıtım toplantısında dikkat çeken isimler vardı. Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan Şanlıurfa’dan milletvekili adayı olurken, AK Parti’nin kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat, eski Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, eski Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan ve Sırrı Süreyya, HDP’nin milletvekili adayları arasında.