Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin milletvekili adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, "Birileri sizden çok korkuyor. Korkmakta haklılar. Ne yaparlarsa yapsınlar 7 Haziran akşamı demokratik yollarla onlar iktidardan düşecek." dedi. Milyarlarca ümmeti olan bir peygamber öldüğü zaman 4 dirhem miras bıraktığını hatırlatan Fırat, "Gemiler değil, milyon dolarlar değil. Şunu söylemişti; 'komşusu aç yatarken tok yatanlar bizden değil.' Ama onlar bunu bilmiyorlar. Ama onlar din üstünden ticaret yapmaya çalışıyorlar. Hatta daha ilerisine gidip din tefeciliği yapıyorlar. Bunu bu halkımız biliyor." ifadelerini kullandı.

HDP’nin Mersin mitinginde partililere seslenen Fırat, "Korkuyorlar, birilerinin arkasına sığınmaya çalışıyorlar. O sığındıkları kişilerle karşılaştırdığınız zaman hiçbir benzerlikleri yok. Birisi çıkmış meydanlara, 'kefenimiz boynumuzda rahmetli Menderes gibi, biz bu demokrasiyi savunacağız' diyor. Unutuyorlar, rahmetli Menderes'e yapmış oldukları engizisyon mahkemesi, bütün araştırmalarına rağmen bu devletin hazinesinden, bu milletten 1 kuruş çaldığını dahi ispat edemedi. O Menderes, kendisine ait olan Çakırbeyli Çiftliği'ni ikiye bölüp yarısını topraksız köylülere tapularını vererek dağıtan bir insandı. O halkın şehidiydi. O bizdendi. Kendilerini sakın bununla kıyaslamasınlar. 500'e yakın koruma 750'e yakın çevre korumasıyla korunan insanlar bu halktan korkuyor. Hatta onlar değil adayları dahi arkalarında polis ordusuyla geziyorlar. Zırhlı araçla geziyorlar. Sizden korkuyorlar. Korkan adama vekalet verilir mi? Bir şey söyleyemiyorlar. Daha önce hep ekonomi istikrar derlerdi. Şimdi çıtları çıkmıyor. Çünkü söyleyecekleri şey bitti. Bundan sonra söyleyecekleri tek şey var, provokasyon. Bu halkı provoke etmek ve sokağa dökmek istiyorlar. Ama oyuna gelmeyeceğiz." diye konuştu.

"Birisi kalkıyor, Kürt halkına bir soru soruyor. 'Kabe’yi bilir misiniz?' diyor. Yalnız biz Müslümanlar değil, bütün dünya Kabe’nin nerede olduğunu bilir." diyen Fırat, sözlerine şöyle devam etti: "Bize dini öğretme. Ama Mekke’nin yanında Medine var. Orada Hz. Muhammed’in evini gördün mü sen? İki küçük oda. Kerpiçten yapılmış. Milyarlarca ümmeti olan bir peygamber öldüğü zaman 4 dirhem miras bırakmıştır. Gemiler değil, milyon dolarlar değil. Şunu söylemişti; 'komşusu aç yatarken tok yatanlar bizden değil.' Ama onlar bunu bilmiyorlar. Ama onlar din üstünden ticaret yapmaya çalışıyorlar. Hatta daha ilerisine gidip din tefeciliği yapıyorlar. Bunu bu halkımız biliyor. Bize ellerinde Kürtçe Kur’an-ı Kerim’in meali ile geliyorlar. Peki teşekkür ediyoruz. Peki onu nasıl okuyacak bu kürt halkı. Onların Kürtçe öğrenmesine mani oluyorsunuz. Biraz samimi ol, biraz ciddi ol. Artık bu halk senin maskenin düştüğünü görüyor ve bunun cevabını 7 Haziran’da verecek."