Cemil Çiçek’ten TBMM Başkanlık görevini en yaşlı üye olması dolayısıyla alan Deniz Baykal, Genel Kurul öncesi giydiği frakla gazetecilere poz verdi. Baykal, bir soru üzerine frak içinde çok rahat olmadığını belirterek, "Hiçbir frak kalıcı değildir, bütün fraklar geçicidir." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 25. Dönem 1. Yasama Yılı açılışı ile 25. Dönem Milletvekilleri Ant İçme töreni öncesinde frak giyerek gazetecilerin karşısına çıkan Deniz Baykal, "Bu frak kalıcı mı olur, geçici mi olur?" sorusu üzerine "Hiçbir frak kalıcı değildir, bütün fraklar geçicidir." cevabını verdi. Heyecanlı olup olmadığı sorusu üzerine ise "Heyecanlı demeyeyim de duyarlıyım. Her zamankinden daha farklı, daha ilgili. İster istemez bir görev ve bir sorumlulukla karşı karşıyayız. O kendisini hissettiriyor." diye konuştu.

Frakın rahat olup olmadığını soran gazetecilere Bakla, "Çok rahat olduğunu söyleyemem." karşılığını verdi. Siyasete atıldığında en genç vekillerden birisi olduğunu kaydeden Baykal, TBMM’nin kuşaklar boyu devam ettiğini ve demokrasideki sürekliliğin temel kurulu olduğunu söyledi.