Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti iktidarının 13 yıl boyunca Türkiye’yi demokratikleştireceğiz diye söz verdiğini ancak şimdi her şeyin yasak hale getirildiğini söyledi. Destici, “Şimdi de diyorlar ki, ‘Bize oy verin anayasa yapacağız.’ Değil 3 kez, 33 kez iktidara gelseniz sivil anayasa yapmazsanız. Bunların niyeti başkanlık sistemine geçip, Suriye’de Esad’ın Baas Partisi gibi sonuna kadar iktidarda kalmak.” dedi.

SP ve BBP ittifakı Eskişehir mitingi tarihi Odunpazarı Meydanı'nda gerçekleştirildi. Destici, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başkan Ahmet Davutoğlu’na yüklendi. Seçim vaatlerini anlattı.

Türkiye’de 6 milyonu işçinin asgari ücretle çalıştığını, bunun da 6 milyon kişinin açlık sınırı altında çalıştığı anlamına geldiğini belirten Destici, “Asgari ücretlinin maaşını bin 500 lira yapacağız. Taşeron işçiliği kaldırıp son vereceğiz. Biz bunu söyleyince Başbakan gitti bizi TOBB ve Borsa’ya şikayet etti. Başbakana soruyorum, ‘Asgari ücret ne demek. Açlık sınırı altında demek. Bizi patronlara şikayet edeceğinize gidin asgari ücretlinin durumunu düzeltin.”

‘ERDOĞAN HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLDUĞUNU BİLMELİ’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın il il dolaşarak seçim meydanlarında miting yapıp AK Parti için oy istemesine de sert tepki gösteren Destici, “Cumhurbaşkanı da tarafsız ve adaletli olmalı. Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olduğunu bilecek. Sadece iktidarın cumhurbaşkanı olmadığını bilecek, taraflı olmayacak. Meydanlarda AKP, birilerine destek istemeyecek. Cumhurbaşkanı meydanlarda muhalefete cevap vermeyecek, cevap vermeyi bıraksın.” diye konuştu.

‘SARAYIN PARASIYLA 300 BİN FAKİRE EV ALACAĞIZ’

Destici, iktidar olmaları halinde 100 bin fakire kişiye ayrımcılık yapmadan ev vereceklerini kaydetti. Destici, “Tanesi 40 bin liradan 100 ev 4 milyar lira yapıyor. Saray ne kadar 12 milyar? Peki, bizim hesabımızda ne yapıyor. Sarayın parasıyla 300 bin fakire ev yapıyor. İşte fakire verilecek evin parası Saray’da.” dedi.

‘ANKARA’DA KİRADA OTURAN KURUMLARI SARAY’DA TOPLAYACAĞIZ’

Milli İttifak döneminde sarayı devlet kurumları tarafından kullanır hale getireceklerinin altını çizen Destici, şöyle dedi: “Ankara da devletin bütün kurumları kirada. O kurumları sarayda toplayacağız ve israfın önünü geçeceğiz. Devletin parasını niye israf ediyorsunuz? İsraf haram değil mi kardeşim? Biz milletin parasını bir kuruşun israf etmeyeceğiz, çaldırmayacağız çalmayacağız. Yetimin, milletin parasını el uzatanın elini kıracağız.”

‘EY BAŞBAKAN ÇİFTÇİYE PAHALI MAZOT SATMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?’

Çiftçiye ÖTV ve KDV’li mazot satılmasına da tepki gösteren Destici, “Çiftçi bunu mazotu sefasında, özel işinde mi kullanıyor? Ey Başbakan, bunu yaparken utanmıyor musunuz? Biz çiftçiye bir liraya mazot vereceğiz. Çiftçiden ÖTV ve KDV almayacağız. Mazotun yüzde 78 vergi geriye kalanı da bir lira yapıyor. İşte çiftçiye mazotu bir liraya vereceğiz. Gübreye vereceğiz. Al kardeşim hormunsuz, organik üret diyeceğiz. Vatandaşımız güzelce yesin diyeceğiz. Kamyoncuya, nakliyeciye, otobüsçüye mazotu yüzde 18 daha ucuz vereceğiz. Bunları vermek hibe, kıyak değil. Bunu verirseniz üretim olarak size döner. Ülke büyür, millet müreffeh hayat yaşar.” şeklinde konuştu.

‘EĞİTİM YAZBOZ TAHTASI BEN OLSAM ÇEKER GİDER İSTİFA EDERİM’

Ortaöğretim ve liselerde öğlenleri çocuklara sıcak yemek vereceklerini, bütün öğrencilere servis ücretlerinden bedava yararlandıracaklarını aktaran Destici, AK Parti döneminin en mağdur edilenlerinden birinin de öğretmenler olduğunu belirtti. Eğitim içler acıcı halde olduğunu ve Milli Eğitim Bakanının istifa etmesi gerektiğini aktaran Destici, Bakan Nabi Avcı’ya ise çakma hem şehri olarak nitelendirdi. Destici, şöyle konuştu: “Öğretmenlerimiz itibar ve maaşlarını alamıyor. Okul doldurmakla bu iş olmaz. Sayın çakma hemşehrimiz, Milli Eğitim Bakanımız var. Milli eğitim yazboz tahtasına çevrilmiş durumda. Okullar eğitim ve öğretim vermiyor. Veli çocuğu okula gönderiyor tam 12 yıl okuyor. 400 bin tane öğrenci bir tane matematik sorusunu, 600 bin öğrencimiz ise bir fen sorusun doğru çözemiyor. Ben Milli Eğitim Bakanı olsam ertesi günü kafamı önüme eğer çeker giderim, istifa ederim. Ama bunlar hiçbir şey olmamış gibi işine devam ediyor.”

‘3 DEĞİL, 33 KEZ DE İKTİDAR OLSANIZ SİVİL ANAYASA YAPMAZSINIZ’

Destici, AK Parti iktidarının 13 yıl boyunca Türkiye’yi demokratikleştireceğiz diye söz verdiğini ancak artık her şeyin yasak hale getirildiğini vurguladı. “Sivil Anayasa yapacağız dediler, ne yaptılar bir şey yapmadılar.” diyen Destici, şöyle konuştu: “Şimdi de diyorlar ki ‘bize oy verin anayasayı yapacağız.’ Kardeşim değil 3 kez, 33 kez iktidara gelseniz siz sivil anayasa yapmazsanız. Sizin amacınız iktidarda kalmak ve devlet başkanlığını sistemini kendinize göre kurmak. Bunların niyeti başkanlık sistemine geçip aynen Suriye’deki gibi Esad’ın Baas Partisi gibi sonuna kadar iktidarda kalmak.”

‘BAKMAYIN SİZ ONLARIN KAYIKÇI KAVGASINA AKP, HDP’YE ÇALIŞIYOR’

AKP ile HDP ve PKK ile temasları olduğunu savunan Destici, özerkliği ise mevcut anayasa ile yapamadıklarını aktardı. Destici, şöyle dedi: “Mevcut anayasa ile Apo'yu serbest bırakamıyorlar. Ana dilde eğitim ve çift bayraklı millet yapamıyorlar, özerklik veremiyorlar. İşte anayasayı değiştirerek özerklik vermek istiyorlar. PKK ile anlaştılar. Bunu ben değinmiyorum AKP’nin vekili söylüyor. O vekiller başkanım, ‘bizimkiler anlaştı’ diyor. Çıkıp yalansa, yalan desinler. Bunlar anlaştılar. Bunlar istedikleri oyu alırlarsa anayasayı değiştirecek, başkanlık sistemini kuracak. Çifte bayrağı verecek, Apo'yu serbest bırakacak ve dağdakileri affedecek, özerkliği verecek. AKP, HDP’ye çalışıyor. Bakmayın siz başbakan ve cumhurbaşkanın HDP ve Demirtaş ile kayıkçı kavgasına bakmayın. Bunlar her şeyin pazarlığını yapıyor, arka tarafta.”

‘SEÇİM ÇALIŞMALARINIZDA ÖĞRENCİLERİ BİLE KULLANIYORSUNUZ’

AK Parti’nin devletin bütün imkanlarını kullanarak seçim mitingler yaptığını belirten Destici, “Sadece maddi imkanlarını kullanmıyor. Memuru, bürokratı, okuldaki öğrencileri ve taşeron işçileri de kullanıyor. Nerede adalet. Her sözün başında adaletten, haktan bahsedenlere sesleniyorum. Sizin adalet anlayışınız bu mu? Bunun hesabını bir gün vereceksiniz.” diye konuştu.

‘YARGIÇLAR CANİ VE KATİL GİBİ GÖZALTINA ALINMAMALI’

Yargıçların bile birbirlerine düşürüldüğünü kaydeden Destici, “Bizim dönemimizde yargıçlar verdikleri kararlarından dolayı tutuklanmayacak. Yargıç yanlış karar verdiyse cezasını vermeli. Ama bir katil ve cani gibi apar topar gözaltına alınmamalı. Bu yapılanlar onların onuru zedelemekte. İnsanlar siyasi, etnik görüşünden dolayı dışlanmayacak. Herkes kendini birinci sınıf insan hissedecek ve öyle yaşayacak.”