BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye’ye şubatta 4,3 milyar dolar kaynağı belirsiz para girişi olayıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin üretime ve imalata dayalı bir üretim ekonomisi olmadığını belirten Destici, “Sıcak para ile döndürülen, kara para ile döndürülen, borçla döndürülen bir ekonomi olduğunu biliyoruz. Neticede ben eğer kaynağı açıklanmayan, yönetenler tarafından kaynağı açıklanamayan bir para varsa, bu para Türk ekonomisine girmişse, o zaman biz buna çok açık ve net şekilde şunu söyleyebiliriz. Bunun kaynağı belli olmayan bu sıcak para nedir. O zaman çok rahat bir şekilde bunun ak bir para olmadığı kara bir para olduğu çok açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor.” diye konuştu.

BBP eski Genel Başkanı Mustafa Destici, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. bir gazetecinin, “SP-BBP arasında yapılan ittifaktaki son durum ile ilgili son durum nedir? İsimleri açıklar mısınız?” sorusuna Destici şu cevabı verdi: “Bu milli ittifakımız hem Saadet hem Büyük Birlik partimize hem de ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Büyük bir kabul gördü. Üst düzey bir kabul gördü. Alternatif yok diyenlerin önüne bir alternatif kondu. Oy kullanacağım ama vebale girmek istemiyorum deyip oy kullanmaktan kaçınanların önüne bir seçenek konmuş oldu. Bir iktidar alternatifi kondu. Yapılan hem ittifak kesinleşmeden ve sonra yapılan saha çalışmasında halk tarafından ve milletimiz ve seçmen tarafından kabul gördüğü ortaya çıktı. İki siyasi parti mutabakatı ile yapıldı. Dışarıdan katılacak isimlerde iki siyasi parti mutabakatı aranması konusunda ilke kararı alındı. İsimleri zikredilen arkadaşların bir kısmı listede olacak. Listeler teslim edilmeden tek taraflı açıklama yapmam doğru değil. Listeler iki parti tarafından adil bir şekilde belirlendi. Şu kadarı sizin bu kadarı bizim gibi bir pazarlık olmadı. Kimle nerede daha iyi sonuç alınacaksa temsil yapılacaksa ve oy sağlanacaksa, buna azami dikkat gösterildi. Bu güzel bir gelişme. İşbirliğinin temelindeki ihlas ve samimiyeti ortaya koydu. Tabanlar tarafından müthiş kabul gördü. Sahada gördüğümüz kadarıyla bu ittifak barajı aşmış durumda.görüştüğümüz arkadaşlar isimleri ittifakta yer almasa bile aday olmasalar bile bu işbirliğini destekleyeceklerini net bir şekilde ifade ettiler. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti.”

Başka bir gazetecinin, “Türkiye’ye 4,3 milyar dolarlık bir para girişi olduğu kim tarafından ve ne amaçla yapıldığı bilinmiyor. Bu konuyu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Destici, “Türkiye’nin üretime ve imalata dayalı bir üretim ekonomisinin olmadığını biliyoruz. Sıcak para ile döndürülen kara para ile döndürülen borçla döndürülen bir ekonomi olduğunu biliyoruz. Neticede ben eğer kaynağı açıklanmayan yönetenler tarafından kaynağı açıklanamayan bir para varsa bu para Türk ekonomisine girmişse o zaman biz buna çok açık ve net şekilde şunu söyleyebiliriz. Bunun kaynağı belli olmayan bu sıcak para nedir. O zaman çok rahat bir şekilde bunun ak bir para olmadığı kara bir para olduğu çok açık ve net bir şekilde ortaya çıkıyor. Ama yetkililer buna millet tatmin edici bir cevap vermek zorunda. O zaman insanların bu konuda her türlü yorum yapma ve söz söyleme hakkı doğar. Biliyorsunuz Türkiye’den daha önce çeşitli yollarla çıkan paralardan bahsediliyor Türkiye’nin kriz yaşayacağı dönemlerde bu paraların çeşitli şekillerde içeriye sokulup ekonominin rahatlatıldığı hep iddialar halinde idi. Bununla birlikte dışarıda güvenli liman bulamayan bir takım paraların komisyon karşılığında Türkiye’ye sokulduğu iddiaları vardı. Bu para öyle bir para mıdır yoksa başka bir yoldan mı getirildi bunun açıklanması lazım. Türk ekonomisine giren paraların sağlıklı bir şekilde resmi kanallardan borsa kanalı ya da tahvil ya da yatırım kanalı ile buraya girmesi lazım. Bunun dışındaki giren paraların bu sıcak paraların Türkiye ekonomisine bir faydası olmayacağı gibi ileride daha büyük krizlerin sebebi olacaktır. Bu hükümetin iktidarın dönem dönem bu yolu denediğini ve Türk ekonomisini borçla sıcak para ile kara para ile döndürdüğünü kamuoyundaki bütün gelişmelerden görüyoruz. Bu konudaki bütün iddialar tatmin edici bir şekilde cevaplanmış değil. Türkiye’yi yönetenler bu paranın kaynağını açıklamalı. Eğer bu paranın kaynağını açıklayamazsanız o zaman milletin bu para için kara para deme hakkı vardır.” cevabını verdi.