7 Haziran seçimlerine ittifakla giren Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi liderleri Mustafa Kamalak ve Mustafa Destici seçim bürosu açmak ve aday tanıtım programına katılmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. Seçim bürosu açılışında konuşan Mustafa Destici, büyük ittifak için ön koşulsuz üzerine düştüklerini ancak bazılarının aynı samimiyeti göstermediğini dile getirdi.

Destici, “Maden hepimiz olumsuzlukları dile getiriyoruz, eğer dile getiriyor ve bu olumsuzlukları ortadan kaldırmak için adım atmaz, ittifakla iktidarın ortaya çıkma durumu varda siz bunu yapmıyorsanız o zaman siz bu iktidarın gizli ortağısınız anlamına gelir. Bütün bu olumsuzluk ve kütüklüklerde sizin de vebaliniz var demektir. Biz üzerimize düşeni yaptık. MHP’nin de yer almasını istedik. Hiçbir ön koşul ortaya koymadık, buna rağmen olmadı, onların kararına da saygı duyuyorum, takdiri milletimize bırakıyorum.” şeklinde konuştu.

BBP’Yİ GİREN HIRSIZ SADECE BİLGİSAYAR KASASINI ÇALDI

Bu arada bugün BBP’de il teşkilatında ilginç bir olay yaşandı. Kapıyı kırıp içeri girdiği ileri sürülen hırsız bürodan sadece iki bilgisayar kasası çaldı. Bunun provokasyon olasılığı üzerinde duran Mustafa Destici, emniyetin bu durumu araştırdığını ifade etti. Seçim dönemlerinde partilere yönelik provokasyonların arttığını anımsatan Destici, hangi partiye olursa olsun bunun yanlış olduğunu söyledi.

100 BİN KAÇAK ERMENİ’Yİ ‘SINIR DIŞI’ EDERİZ RESTİ

Sorular üzerine Ermeni soykırım iddialarını sert bir dille eleştiren Mustafa Destici, “100 bin kaçak Ermeni var. Ermenistan’da bir Türk var mı? Şunu söyleyeyim. Ermenistan aklını başına almazsa bizim iktidarımızda o 100 bin Ermeni’yi göndeririz beslesinler.” diyerek tepki gösterdi.

Ekonomideki ibrelerin ters istikamette ilerlediğini sözlerine ekleyen Destici, “Açlık sınırı altına düşen insan kat kat arttı. Milli gelir 10 bin dolardaydı. Dövizlerdeki son artışlarla 8 bin dolara indi. Borçlanma 650 milyar doları aştı." dedi,

Mustafa Kamalak ise basın mensuplarına yanlışlarını bildirmesini istedi. Diğer bilgileri de doğru şekilde aktarmamaları durumunda vebal altına gireceklerini ifade etti. Kamalak, “Yolsuzlukla mücadele etmek, sorunları giderebilmek için elimizi değil, başımızı taşın altına koyduk. Allah yar ve yardımcımız olsun.” diye konuştu.