MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli seçim çalışmaları kapsamında Bursa’da halka hitap etti. Bahçeli, Türkiye’nin 2023’te bölgesel güç ve küresel aktör olacağını, 2053’de ise küresel güç olacağını söyledi. Bahçeli bunun ilk adımlarının Bursa’dan atılacağını dile getirdi.

Gökdere Meydanı’nda kalabalık bir topluluğa hitap eden Bahçeli, vatandaşları selamladı ve 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu. 7 Asır evvel Osmanlı’nın bu topraklarda 400 çadırla başladıkları yolculuklarını milyonlarca kilometrekarelik bir alana yayarak imparatorluğa dönüştürdüklerini ifade eden Bahçeli, “Üç kıtada hükümran olan bir imparatorluğun yolculuğu Söğüt’ten, Bursa’dan, bu topraklardan başlamıştı. Bugün de, 2023’te bölgesel güç ve küresel aktör; 2053’de küresel güç olacak bir Türkiye’nin ilk adımları buradan atılacaktır. Geçmişte başarılan, bugün de başarılacaktır. Fakat önümüzde engeller vardır ve aşılması lazımdır. Prangaların sökülüp atılmasına direnç gösterenler haddinden fazladır. Bağımsızlığımızı çekemeyenlerin tezgâhları ortadadır. Varlığımıza ve birliğimize hazımsızlık gösteren tekfurların ne yaptıkları, hangi karanlık ve alçak emelden beslendikleri de malumdur.” diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN ÖNÜNÜ PERDELEYEN 17-25 ERDOĞANDIR

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’na eleştirilerde bulunan Bahçeli, şunları söyledi: “Türkiye’nin önünü perdeleyen 17-25 Erdoğan’dır. Türkiye’ye çelme takan ve vasilik altında Başbakanlık yapan Davutoğlu’dur. Türkiye’yi tam anlamıyla yıkmak ve yok etmek için fırsat bekleyen bölücüler, teröristler, işgal artıkları, Haçlı kalıntıları, küresel senaryolar, küresel kumpas ve ayak oyunları hep birden AKP’nin arkasına gizlenmişlerdir. Kuruluşumuza asırlardır nefret duyanlar AKP’yledir. Kurtuluşumuza diş bileyenler AKP’yle ittifaktır. Son yurdumuzda fitne-fesat hastalığını her değerimize bulaştırmak için uğraşanlar gece gündüz uğraşmaktadır.”

Bitlis Valisi’nin Diyarbakır’ı Kürdistan’ın başkenti gibi göstermesine tepki gösteren Bahçeli, şöyle devam etti: “AKP’li Bitlis Valisi’nin en son sarfettiği sözü duydunuz değil mi? Bu şahıs Diyarbakır’ın Kürdistan’ın başkenti olduğunu hiç utanmadan, hiç vicdanı sızlamadan söyleyebilmiştir. Bursa’dan sorarım; Kürdistan neresidir? Diyarbakır ne zamandan beri Türkiye’den kopmuştur? Türk kültür ve düşünce hayatının iftiharı Ali Emiri Efendi’nin memleketi Diyarbakır’ı Kürdistan’ın başkenti göstermek nasıl bir ahlaksızlıktır? Süleyman Nazif’in, iftiharımız ve fikir kaynağımız Ziya Gökalp’in doğduğu şehri Kürdistan’ın başkenti olarak göstermek nasıl bir alçaklıktır? Diyarbakır binlerce yıldır Türk’tür, Türk milletine emanettir. Diyarbakır başkent olmuştur; fakat bu payeyi bir Türk devleti olan Akkoyunlulardan 15. yüzyılda almıştır. Bursa nasıl mukaddes, nasıl muazzez, nasıl muhterem ise Diyarbakır’da aynısıdır. Bursa’dan vazgeçemeyeceğimiz gibi, Diyarbakır’dan da ayrılmayız, hiçbir şekilde bırakmayız. Diyarbakır’ı sözde Kürdistan haritası içinde gösteren gafiller, Diyarbakır’ı sözde Kürdistanla birlikte anan cahiller, Diyarbakır’ı küçücük akıllarınca sözde Kürdistan’a zimmetleyen hainler; başaramayacak, hedeflerinize ulaşamayacaksınız. Bursa bölünmeye izin vermez. Bursa kardeş ihtilafına müsamaha ve müsaade göstermez. Diyarbakır’ı bizden söküp almaya kimsenin gücü yetmez, yetmeyecektir. Ne vatandan cayarız, ne bin yıllık kardeşlikten döneriz. Ne Türkiye’yi unutur, ne de bayrağın indirilmesine göz yumarız. Çünkü biz Türk milletiyiz. Çünkü biz doğudan batıya, kuzeyden güneye tek yürek, tek bilek, tek milletiz. Osman Gazi’nin mirasını parçalamak, Orhan Gazi’nin ülkülerini berhava etmek için uygun zaman kollayan husumet yuvalarına, nifak odaklarına fırsat vermeyiz.”

Sürecek...